2018. november 6., kedd

KONZULTÁCIÓK IDEJE LEJÁRT, DE EZT MÉG SENKI NEM MERTE MEGMONDANI ORBÁN VIKTORNAK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.11.06.


Minden idők legértelmetlenebb nemzeti konzultációja következik rövidesen Magyarországon. Persze, ez csak ránk, polgárokra érvényes, akik finanszírozzuk ezt a párbeszédnek álcázott kormánypropagandát, azok, akik végigverik a legújabb agymosást rajtunk, nagyon is jól fognak járni. Az Orbán-kormánynak köszönhetően igazi hungaricum lett a nemzeti konzultációkból, amit vélhetően nem fognak irigyelni tőlünk Európa nyugati felében. Mi viszont kénytelenek vagyunk elviselni, hogy újra az adóforintjainkból próbáljanak elbutítani bennünket.

Egy olyan klassz országot kéne csinálni, ahol nem a gazdagok lesznek még gazdagabbak, a szegényebbek még elesettebbek, ahol nem vernek át milliókat érintő jogszabályokat két nap alatt a törvényhozáson, ahonnan nem üldöznek el jó egyetemeket, ahol az EU felzárkózásra szánt forrásait nem csapolják meg a kormánypárthoz közel álló oligarchák, és ahol a közszolgálati televízió és rádió nem a kormánypropagandát szajkózza reggeltől estig. Ha ezek a kritériumok megvalósulnának, nem kéne reklámfilmekkel népszerűsíteni a gyermekvállalást, és nem lenne szükség nemzeti konzultációra sem a családok védelméről.

A fiatalok itthon maradnának, dolgoznának, lakást vennének, és gyermekeket nevelnének. A gyermekvállalás nem kormányzati akarat, és még kevésbé pénz kérdése. Ha valaki biztonságban, jólétben érzi magát egy országban, akkor nem retteg a jövőtől, mer vállalkozni, átvitt és konkrét értelemben egyaránt. A demográfiai probléma Magyarország különböző bajait egyesíti, így dőreség lenne azt gondolni, hogy szájbarágós kérdésekkel bármit is meg lehet oldani abból a problémahalmazból, ami évtizedek óta egyre csak növekszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.