2018. november 10., szombat

KÖZÖS LISTÁT ÁLLÍT AZ MSZP ÉS A PÁRBESZÉD AZ EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSON

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2018.11.10.Karácsony Gergely (a Párbeszéd társelnöke), Kunhalmi Ágnes (az MSZP választmányi elnöke) és Tóth Bertalan (az MSZP elnöke) tartott ma koradélután sajtótájékoztatót, Felkészülés az Európai Parlamenti választásra, szövetségi politikacímmel.

Kunhalmi Ágnes kezdésként jelezte, hogy az MSZP kiáll az oktatás szabadsága mellett, kiemelve a CEU elleni kormányzati hadjáratot, illetve az oktatásban megjelenő egyenlőtlenségeket, amelyek ellen felemelik a hangjukat.


Kunhalmi azt is bejelentette, hogy november 9-től december elsejéig flashmobokat szerveznek országszerte, amelyhez várják a csatlakozókat.

A rokkantnyugdíjakkal kapcsolatban az MSZP egy kiáltványban kíván szót emelni – tette hozzá Kunhalmi, utalva ezzel arra is, hogy tegnap az alkotmánybíróság kimondta: a kormány jogellenesen vette el a neki megítélt juttatásokat 2012-től számos rokkantnyugdíjastól.

Ezután Tóth Bertalan bejelentette, hogy az MSZP országos választmánya úgy döntött, hogy létrehozza az Európa-párti Erők Szövetségét.

Tóth Bertalan közölte: terveik szerint közös listát hoznak létre a Párbeszéddel, és várják mindazokat, akik hasonló értékek mentén kívánnak politizálni.

A szocialisták elnöke azt is elmondta, hogy nyitott szövetséget hoznak létre, és minden olyan pártot, civil szervezetet, szakszervezetet vagy közéleti szereplőt várnak a szövetségbe, akinek fontos Európa jövője.

Az MSZP elnöke bejelentette továbbá, hogy már megtalálták a szimbólumát is ennek az összefogásnak, méghozzá egy szívet, mert

Európa szíve Magyarország.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése