2018. november 28., szerda

LAKÁS LESZ BŐVEN, CSAK ÉLNI NEM LEHET A KÖRNYÉKEN?A NAGY ÉPÍTKEZÉSI LÁZ MELLÉKHATÁSAI

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.11.28.


A mindig is népszerű III. kerületben a csok bevezetése után gombamód nőnek a házak; idén csak augusztusig több mint 300 lakásegység épült főleg lakóparkokban és ikerházas fejlesztésekben. Utóbbit a szakma átkozza, az odaköltöző családok életét pedig közlekedési nehézségek és az intézményi férőhelyek hiánya nehezítheti.

Rohamtempóban épülnek be a III. kerület domboldalában az üres, alulhasznosított, esetleg barnamezős, korábban is építési, fejlesztési lehetőséggel rendelkező telkek. Míg 2014-ben 94 lakás épült a kerületben, 2015-ben 188, 2016-ban 330, tavaly pedig 466, idén augusztusig pedig 199-re adtak ki építési engedélyt. Ehhez adódnak még az egyszerű bejelentéssel épült lakóépületek, ezekből tavaly 30 darab 1-2 lakásos, idén augusztusig pedig 105 darab 1-2 lakásos ház épült.

Az önkormányzat szerint az általános fejlesztési kedv csak mostanra csillapodott valamelyest, bár még jelentősen fejleszthető terület a volt szeszgyár területe (BUSZESZ) a Folyamőr utca mentén, mely barnamezős beruházás – mondta Sztamenits Adrienn önkormányzati főtanácsadó. Ide a tervek szerint egy óriási pláza épülne...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.