2018. november 27., kedd

LÓKUPECEK ORSZÁGA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.11.26.


...Miközben tőlünk keletre kezd háborús helyzet kialakulni – az ukrán elnök a hadiállapot bevezetését javasolta -, addig Szijjártó Péternek, az ország külügyminiszterének volt jobb dolga is, mint hogy ilyen jelentéktelenségekkel foglalkozzon. Szijjártót ugyanis épp Düsseldorfban ette a fene, ahol is arról beszélt az újságíróknak, hogy milyen boldogok a német multik attól, hogy még többet lehet túlóráztatni az amúgy is agyonhajszolt magyar munkavállalókat. Mint az köztudott, munkaerőhiány van idehaza, amennyiben a munkaképes, életerős fiatalok és kevésbé fiatalok jelentős része elhagyta az országot. Ezt az űrt betöltendő az a nagyszerű döntés született, hogy a kormány 250-ről 400-ra emelné az éves túlórakeretet.

Vagyis dolgoztassuk halálra azokat, akik még képesek dolgozni ebben az országban, hisz ki kell szolgálni a német multikat, máskülönben mitől pörögne a gazdaság? Mivel a politikusoknak soha nem kellett és már vélhetően nem is kell gyárban dolgozniuk, ezért gond nélkül meg is fogják szavazni a fideszes Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf által benyújtott javaslatot. A kormány nagyszerű terve, miszerint a nyugdíjasokat újra visszavezetik a munka világába, sajnos nem vált be, ezért most ezzel a tervvel próbálkoznak. Valami csak össze fog jönni, nemde?

Napközben az is kiderült, hogy Szijjártó Péter a kakaós kekszet, tejcsokival és kólával fogyasztja. Hogy mégis miért fontos hír az, hogy az ország mindenkit bekérető és szimbolikusan kukoricára térdepeltető külügyminisztere mivel tömi az arcát a szolgálati autójában, azt nem tudom, mindenestre ez volt a nap egyik vezető híre.

Az Országgyűlés kulturális bizottsága ülést tartott a mai napon, aminek a nemzetbiztonsági bizottság bármely megmozdulásához hasonlóan, az égvilágon semmi értelme nem volt. Az a Fidesz hű fegyverhordozóinak játszótere lett, ahol érdemi vitáknak helye nincs. Az összes javaslat közül egyetlenegy, a fideszes Bánki Erik által benyújtott javaslat tárgysorba vételét fogadta el a bizottság, melynek értelmében úgy módosítanák a sporttörvényt, hogy az olimpiákon szerzett érmekért (akár arany, akár ezüst, akár bronz) egyforma összegek járjanak. Erre a költségvetésben 3,6 milliárd forintot különítenének el, amit Bánki Erik szerint a magyar gazdaság megengedhet magának.

Hogy mik voltak azok a javaslatok, amiket a Fidesz leszavazott, vagyis szerintük nem voltak olyan fontosak, mint az olimpikonok járandóságának megduplázása? Lássuk hát:
- A kormány helyezze hatályon kívül a felsőoktatási törvény azon rendelkezéseit, amelyek kifejezetten a Soros György által alapított egyetem ellehetetlenítésére irányulnak.
- Az Oktatási Minimum program (a programot szakmai, civil és érdekvédelmi szervezetek dolgozták ki annak érdekében, hogy létrejöhessen egy pártpolitikától független, kormányzati ciklusokon átívelő oktatási irányvonal).
- A sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató iskolák legyenek akadálymentesek.
- Azok a médiumok, amelyek évente három alkalommal bizonyítottan valótlanságot állítanak, ne kaphassanak állami támogatást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.