2018. november 27., kedd

MENNYIRE SZÁNALMASAN ÉS KISZÁMÍTHATÓAN MŰKÖDIK A NÉPHÜLYÍTÉS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.11.27.


Jó reggelt (volt valamikor 6 óra körül, amikor vettem a bátorságot és félkómásan nekiálltam püfölni a billentyűzetet)! Azóta csak romlott a helyzet, már úgy értem, kilencedik éve is folyamatosan romlik unortodox módon javul. Kedd van, tehát ez azt jelenti, hogy tegnap hétfő volt, ez az a nap, amikor a magyar parlamentarizmus ünnepe a tetőfokára hág. Különös tekintettel akkor, amikor Kövér László és a fideszes többség homokozójában tiszteletét teszi a szentéletű doktorminiszterelnök úr. Ameddig az idegrendszerem nem tiltakozott túl hangosan és ellentmondást nem tűrően, szorgalmasan figyeltem az országgyűlési történéseket, különös tekintettel a miniszterek elnökének produkciójára.

Hogy mennyire kínosan és szánalmasan és borzasztóan kiszámíthatóan működik a néphülyítés, vagyis az egydimenziós egyenpropaganda, azt az alábbi ábra mutatja meg. Vadai Ágnes, a DK képviselője minden finomkodást nélkülöző napirend előtti felszólalásában a Gruevszki-ügyről beszélt, kiemelten arról, hogy a kormány hivatalos indoklása szerint egy olyan törvényi passzusra hivatkozva fogadta örökbe a macedón bűnözőt, amelyet ő maga függesztett fel a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet okán. Ebből az is következik a képviselő szerint, hogy nincs válsághelyzet, tehát közbeszerzést nem igénylő luxusköltekezés sincs, ezért a börit kockáztatja mindenki, aki közbeszerzés nélkül költi az EU pénzét. Vagyis nem sok választási lehetőség van: embercsempészet vagy korrupció miatt lehet majd bevonulni a börtönbe. El is jutottunk a bilincsig és a vezetőszárig, a börtöncelláig és Putyin gazdáig, az állampártnak viszont egy nyomorult Kontrát Károly nevű államtitkárra futotta csak megsértődésileg. Akinek ugyan egy fél szóval nem sikerült magyarázatot adnia a törvény kifogásolt passzusára, ellenben felmondta a kötelezőt arról, hogy Magyarország kormányának minden tagja a magyar törvények betartásával jár el, és Vadai cinikus, vérlázító fenyegetését visszautasítja.

Jó, egészségére, egyelőre még visszautasíthatja és az összes hasonló kormánypárti megszólalóhoz hasonlóan megelégedhet azzal, hogy nem cáfol, csak tagad, megsértődik és kikéri magának. És itt jött a szánalmas vergődés legalja. Miután a DK-s Vadai még a vakhittel közlekedők számára is érthető módon rongyolt bele teljes joggal a mindenkit hülyének néző kormányba (értik, mit jelent a vezetőszár és a bilincs), a Fidesz bevetette a csodafegyvert, ezt:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.