2018. november 23., péntek

MÉSZÁROS LŐRINC BIZALMASA HIRTELEN TULAJ LETT AZ EGYKORI SIMICSKA-BIRODALOM LEGNAGYOBB CÉGEIBEN

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.11.22.


Egyetlen, veszteséges vállalkozása volt Vörös József ügyvédnek idén október közepén. Aztán hirtelen változott a helyzet: két hét leforgása alatt tulajdonos lett az egykor Simicska Lajos birtokában lévő cégek nagy részében.

Simicska Lajos egykori cégbirodalmának jelentős része Mészáros Lőrinc bizalmasához került. Azt még tegnap szúrta ki a 24.hu, hogy Vörös József ügyvéd – aki korábban Mészáros Lőrincet egy földárverésen képviselte, és a felcsúti fociakadémiát üzemeltető alapítvány jogi képviselője – átvette az Euro Publicityt Nyerges Zsolttól. De nem csak a közterületi reklámozással foglalkozó cégnél bukkant fel.

Az Opten adatai szerint az ügyvédnek október közepén csak egy cége volt, a VRS Gold Kft. A 2015-ben bejegyzett cég jogi tevékenységgel, üzletvezetéssel, tanácsadással és kommunikációval foglalkozik, első két évében veszteséges volt. A hírekbe korábban akkor került be, amikor az RTL kiderítette, hogy három MNB-s alapítványtól is fizetést kap (hogy mennyit, az nem derült ki). Idén levideóztuk azon a különgépen, amelyen Mészáros Lőrinc és több üzlettársa utazott a Chelsea–Vidi-meccsre. A sport egyébként sem volt ismeretlen számára: úgy lett a Postás SE elnöke, hogy nagyjából húsz percet töltött előtte a klubnál.

Még október 25-én történt meg, hogy egyedüli részvényes lett a Mezortban – az agrárcég korábbi részvényesei Simicska Lajos és felesége, valamint Nyerges Zsolt voltak.

November 8-a volt aztán az igazán nagy nap – hogy ez csak később derült ki, annak az az egyszerű oka, hogy a változásokat mostanra jegyezték csak be a céginformációs rendszerbe. Simicska Lajos egykori cégei közül Vörös érdekeltségébe került
- az Euro Publicity,
- a Pro A Kft. és a Pro B. Kft., amelyeknek korábban 70 százalékos tulajdonrészük volt a Közgépben
- de a B-Reklám Kft. is szerepel a listán, mivel ennek a tulajdonosa a Pro A és a Pro B
- a Megapolis Media Zrt., amely a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egykori kiadóját tulajdonolja,
- az óriásplakátokkal foglalkozó Publimont Kft. és a szintén a reklámpiacon utazó A Plakát Kft.
- és a Mundus Invest Zrt., amely többek között a Hung-Isternek is a tulajdonosa.

A villamos energia elosztásáért felelős Mavirhoz is köze van Vörösnek: ott felügyelőbizottsági tag február óta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.