2018. november 24., szombat

MOSZKVÁNAK ADTUK KI A FEGYVERKERESKEDŐKET, BRUTÁLIS SZEKUSOK A VIDI-STADIONBAN - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.11.24.


Két éve, 2016. november 9-én egy titkos akcióban elfogták két orosz fegyverkereskedőt egy tököli fegyverraktárnál. Az oroszok egy mexikói drogkartellnek akartak eladni nagyrészt a magyar honvédségtől származó fegyvereket. Az üzlet csali volt, valójában az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) csalta csapdába az oroszokat. Súlyos börtönbüntetés várt volna rájuk az Egyesült Államokban, de az amerikaiak hiába kérték kiadatásukat a magyar államtól. Az Orbán-kormány ugyanis végül Oroszországnak adta át őket. A szokásos eljárás keretében folyt a kiadatás, mind a két ország (USA, Oroszország) kérte az említett személyek kiadását, Magyarország az állampolgárság szerinti országnak adta ki őket, erről az Egyesült Államok nagykövetségével és hatóságaival konzultáltunk – közölte a döntésről az IM.

Index: brutális biztonságiak a Vidi stadionavatóján

Nem az előírásoknak megfelelően öltözött, beazonosíthatlan biztonsági cég emberei ütötték az újpesti nézőket a Vidi FC szerdai stadionavató-mérkőzésén, az esetről videó készült. Szerdán a Vidi FC-Újpest (1-0) meccsel nyitották meg a végre valahára elkészült új székesfehérvári stadiont. A nettó 14,6 milliárdból épített létesítmény igazán 21. századi benyomást kelt, ellentétben a mérkőzésen alkalmazott biztonsági szolgálat vendégszektorban tapasztalt fellépésével. A tömeges dulakodásból nehéz kivenni, pontosan mi történt, de az egészen biztos, hogy a rendezőként fellépő, egységes kinézetű csoport tagjai az MLSZ Biztonsági Szabályzatát megsértve nem viseltek megkülönböztető mellényt (sem). A csoport fekete bomberdzsekiből, fekete gyakorlónadrágból és fekete beretsapkából álló egyenöltözéke a vállra varrt nemzeti színű jelvénnyel leginkább egy rendvédelmi szerv egyenruhájára emlékeztet, csak a kabát hátán lévő Sec.-felirat árulja el, hogy biztonságiakról lehet szó. Az Index által közölt videóból származó 15 másodperces részletben meglehetősen sok ütést kerül kiosztásra a biztonságiak részéről, látszólag kevéssé indokoltan.

24: Aston Martinja miatt bukta Lisszabont a diplomata

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden azonnali hatállyal kirúgta a diplomáciai testület tagjai közül Perényi Jánost, Magyarország korábbi bécsi nagykövetét. A döntés azután született meg, hogy egy osztrák lap felfotózta azt a diplomatarendszámmal felszerelt sportkocsit, amivel állítólag Perényi közlekedett az osztrák fővárosban. A 80 millió forintot érő Aston Martint a magyar képviselet parkolójában kapták lencsevégre. Perényi János a magyar diplomácia régi motorosa. Már az Antall-kormány idején, 1990 és 1992 között a bécsi magyar nagykövetség munkatársa volt, később Strasbourgban és Marokkóban állomásoztatták. A diplomata fia, Perényi Zsigmond 2014-ben Lázár János miniszterelnökségi helyettes államtitkára (és vadásztársa) lett. Röviddel a fiú kinevezése után Perényi Jánost visszahívták Marokkóból, és megkapta a bécsi nagyköveti akkreditációt, jóllehet a külügynek már volt jelöltje a posztra. Mandátuma augusztus 15-én járt le. A 24.hu információja szerint Perényi hamarosan újabb megbízást kapott volna a külügytől: Portugáliában lett volna nagykövet. Jelenleg az úgynevezett felkészülési időszakát töltötte, lisszaboni kinevezésére azonban a történtek miatt már nem kerülhet sor. Úgy tudjuk, hogy az angol gyártmányú luxusautóra Perényi nagyköveti időszakában adták ki a diplomatarendszámot.

24: Mészáros-közelben Simicska volt reklámcége is

Vörös József ügyvéd tulajdonába került az Euro Publicity Kft. közterületi reklámozással foglalkozó cég, amely korábban Simicska Lajos tulajdonában állt évekig. A reklámcég minden bizonnyal jól jön majd a Fidesznek a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választás előtt. A cégadatok szerint Vörös november 8-án vette át a céget Nyerges Zsolt üzletembertől, akihez még nyáron került át korábbi üzlettársa, Simicska teljes cégbirodalma. Emlékezetes, hogy az Orbán Viktor kormányfővel kibékíthetetlenül összevesző Simicska Lajos az áprilisi országgyűlési választás után döntött úgy, hogy végleg visszavonul és eladja Nyergesnek jóformán összes üzleti érdekeltségét. Vörös József Mészárost képviselte egy földvásárlási árverésen, továbbá jogi képviselője a miniszterelnök által alapított, és Mészáros által vezetett alapítványnak, ami a felcsúti Puskás Akadémiát üzemelteti.

24: Bige László oligarchaleszámolás áldozata

Öt év börtön is lehet a vége olyan súlyú bűncselekménynek, amelynek gyanújával a múlt héten megszállták a hatóságok Bige László műtrágyakirály szolnoki gyárát. A rendőrség és a katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki. Az eset nemcsak a nagyszabású hatósági akció miatt keltett feltűnést, hanem mert az ország egyik leggazdagabb vállalkozójáról van szó. A portál forrásai azonban a veszélyes hulladék elhelyezése helyett inkább arra tippeltek, hogy megérett az idő Bige műtrágyagyártó-királyságának átadására. Környezetvédelmi indokot, ürügyet simán lehet találni, az üzem az egykori Tiszai Vegyiművek területén működik, ott pedig a múlt század közepe óta vegyi anyagokkal dolgoztak. A 24 emlékeztet rá, hogy élet-halál harcot vív egymással a Bige-Csányi-Babis hármas a műtrágyapiacon, ez derült ki már a korábbi híradásokból is. Andrej Babis cseh kormányfő/nagyvállalkozó az IKR-rel betette a lábát a magyar agrárpiacra rendszerintegrátorként, azaz a gazdálkodók alapanyag-ellátójaként, Csányi pedig a KITE Zrt.-n keresztül a legnagyobb hazai integrátor. Ugyan kézenfekvő lenne, hogy a két magyar milliárdos összezárjon Babis előtt, de Csányi és Bige már vagy egy évtizede ádáz ellenségekké váltak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.