2018. november 24., szombat

NEM BIZTONSÁGOS AZ ÜGYFÉLKAPU OLDALA

INDEX
Szerző: BOLCSÓ DÁNIEL
2018.11.23.


A Chrome böngésző elkezdte letiltani az állami Ügyfélkaput, és helyette egy lopásveszélyre figyelmeztető feliratot tölt be. Most még csak a Google böngészőjéből elérhetetlen az oldal, de hamarosan a többi böngészőből is az lesz, ha a kezelői nem javítanak egy hibát, amelyről már jó ideje tudni lehet, hogy probléma lehet belőle. A szakértő szerint most még nincs közvetlen veszély, de ha a helyzet nem változik, abból még baj lehet. A kormány honlapja is titkosítatlan.

Az állami Ügyfélkapu üzemeltetője nem cserélte le az oldal tanúsítványát, amely igazolja, hogy az oldal biztonságosan működik. Pedig már legalább egy éve tudni lehet, hogy az összes nagyobb böngésző le fogja tiltani azokat az oldalakat, amelyek ilyen tanúsítványt használnak, mert annak a kiadóját megbízhatatlannak ítélték.

Előbb gyorsan elmagyarázzuk, miről is van szó, miért jó, ha egy oldal titkosított, és miért fogtak össze a böngészők fejlesztői egy tanúsítványokat kiállító cég ellen. Aztán rátérünk a lényegre, vagyis hogy mi a helyzet az Ügyfélkapuval, és ha használja, veszélyben vannak-e az adatai.

Aki úgy érzi, képben van a webes titkosításban, nyugodtan ugorja át a következő két alcímet vagy kattintson ide...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.