2018. november 11., vasárnap

ÖN SZAVAZNA AZ ISTENI TÖRPÉKRE?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2018.11.11.


...Nagyon érdekelne, szerintem, önöket is, ha venné a bátorságot a Semjén brigád, és önállóan indulna választáson, kik szavaznának rá. Azt is jó lenne tudni, mert csak sejtésem van arról, hogy miért egyre kevesebb a katolikus Magyarországon, és ez összefügg-e a törpepárt semmit tevésével. Mert 2001-től az 5,5 millió helyett már csak csak 3,8 millióan mondják magukat katolikusnak, és még ennél is sokkal kevesebben járnak templomba. Még a papok is. Alig tudnak évente egy-két papot felszentelni, nem túl vonzó Isten segédjének lenni. A II. világháború után ötezer körül volt a világi és szerzetespapok száma, mára már csak kétezer; 15 év alatt a felére csökkent a heti rendszerességgel templomba járók aránya is, miközben 32-ről 38 százalékra nőtt azoké, akik soha nem látogatnak el vallási összejövetelekre.

Ha adva van majd’ négymillió katolikus, önök szerint ki miért szavazna a KDNP-re?

1. Azért mert hűen, következetesen képviselik a keresztény értékeket.

2. Azért mert pártként felkészülten, demokratikus módszerekkel, az embereknek a közügyekbe bevonásával irányítanák az országot.

3. Mindkettő.

Miért nem szavaznának rá a vallásos emberek?

1. Azért, mert a keresztény ember számára fontos értékek látványos vallási köntös nélkül is jelen vannak az erkölcsi tanításokban.

2. Azért nem, mert a KDNP sem nem keresztény, sem nem demokratikus párt, alapértékei közül éppen a legfontosabb hiányzik, az emberközpontúság.

3. Isten őrizz!

Szóval, bírná-e az emberek bizalmát a KDNP egy parlamenti választáson? Az enyémet soha. Azt gondolom, Semjénéket érdekei, a hatalom, a pénz, a sunyiság és a néppel szembeni tökéletes érzéketlenség löki a miniszterelnök karjaiba. Orbán Viktor az, aki ringatja a senkiháziakat. Csak néhány példát mondanék, pedig raktárnyit lehetne felsorolni, de annyit nem érnek, az időnk szent...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.