2018. november 28., szerda

ORBÁN MÁR MEGKAPTA A NYUGDÍJASOKTÓL, AMIT AKART - TÖBBÉ NEM FONTOSAK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.11.28.



Idén húsvétkor, még a választások előtt nagyon fontos volt, hogy a nyugdíjasok kapjanak 10 ezer forintos Erzsébet utalványt. A választatást a Fidesz megnyerte - nincs is karácsonykor orbáni ajándék.

„Olyan országot akarunk építeni, amelyben minden nemzedéknek megvan a maga helye, egy többgenerációs Magyarországban gondolkodunk” – részben ezzel indokolta tavaly október közepén Orbán Viktor, miért kapnak ismét 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt a magyar nyugdíjasok. Külön érdekessége volt az akciónak, hogy mindenki megkapta az akkori és a 2018-as, miniszterelnöki ajándékot, vagyis a külföldön élő, magyar állampolgárok is, akiknek esélye sem volt bármit is kezdeni a cetlikkel.

A választásokat azonban a Fidesz ismét megnyerte - újra kétharmaddal. Bár az ellenzék folyamatosan azzal vádolta a kormányt, hogy az adófizetők pénzének ilyen direkt osztogatásával szavazatokat akar vásárolni, Orbán ezt azzal söpörte el: meg akarják osztani a gazdasági fejlődést az inaktív korosztállyal is.

Ehhez képest idén 4 százalék körüli GDP-növekedés várható az egész évet nézve: a karácsonyfa alatt azonban senki ne keressen már ajándékutalványt. Minek is? A választásnak vége, a jövő évi EP-választás pedig messze nem olyan jelentős, hogy erre herdálja Orbán azt a pénzt, amit akár Mészáros vagy Tiborcz is zsebre tehet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.