2018. november 17., szombat

ORBÁN VIKTOR MOST OPERAELŐADÁSRA REPÜLHETETT MILÁNÓBA HONVÉDSÉGI REPÜLŐGÉPPEL


MÉRCE
Szerző: PÓSFAI ORSI
2018.11.17.


Csütörtökön Orbán Viktor Milánóban járt, ahol a Scala Operaházban nézte meg egy magyar opera ősbemutatóját. Az Átlátszó szerint a Magyar Honvédség egyik repülőgépe szintén csütörtökön Budapestről Milánóba repült. A miniszterelnök, szokásával ellentétben, ezúttal nem osztotta meg a közzel, hogy mivel utazott Olaszországba.

Csütörtök este Kurtág György zeneszerző első operájának ősbemutatója volt a milánói operaházban, Orbán Viktor erre az előadásra ment az olasz városba. Szerinte „a magyarság számára a legfontosabb hely ez alatt a két-három óra alatt Milánó.” Úgy tűnik, olyannyira fontos, hogy a Honvédség egyik gépét, egy Airbus A319-es repülőt is le kellett emiatt foglalni. A 605-ös lajstromjelet viselő gép csak november 16-án, pénteken tért vissza Budapestre.

A gép egyike annak a két repülőnek, melyet év elején mutattak be Kecskeméten, és amiről Simicskó István volt honvédelmi miniszter azt állította, hogy nem kormánygépek. „Ezek a gépek nem kormánygépek. A Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, és a Magyar Honvédség fogja használni őket. Csapatszállító repülőgépeink hadrendjében semmiféle változás nem fog bekövetkezni. A változás mindössze annyi, hogy újabb, modernebb eszközökkel rendelkezik a Magyar Honvédség” – mondta beszédében a miniszter.

Ahogy az Átlátszó is kiemeli, Simicskó szavai ellenére megvétele óta Orbán Viktor a 605-ös gépet már többször is használta: Izraelbe, Montenegróba, Moszkvába és Salzburgba utazott vele a miniszterelnök. Izraelbe érkezéséről Orbán még videót is posztolt, amin egyértelműen látszik a gépen a „Hungarian Air Force” felirat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.