2018. november 17., szombat

RENDKÍVÜLI ÜLÉST HÍVOTT ÖSSZE AZ EURÓPAI NÉPPÁRT VEZETŐSÉGE A GRUEVSZKI-ÜGY MIATT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.11.17.


Rendkívüli ülésre összehívják a Gruevszki-ügy miatt az Európai Néppárt elnökségét – jeleztette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában Molnár Csaba. A Demokratikus Koalíciója (DK) EP-képviselője szerint azért ül össze a Fideszt is soraiban tudó pártcsalád vezetése, mert „van egy olyan renitens közöttük, megint Orbán Viktor, aki nem hajlandó elkötelezni magát az európai értékek mellett”.

Az ellenzéki politikus arról is beszámolt a műsorban, hogy a héten, Strasbourgban szinte csak emiatt az ügy miatt állították meg azok, akik a magyar helyzettel kapcsolatban érdeklődtek. Molnár szerint a teljes európai közvélemény számára világossá válhatott, hogy a magyar miniszterelnök ugyanazt próbálja tenni, mint Vlagyimir Putyin, aki sok balkáni vezetővel jóban lett, és megígérte nekik, ha bajba kerülnek, majd mehetnek hozzá Oroszországba, így például Macedóniából is vannak ott egykori politikusok.

Molnár Csaba szerint azonban a konzervatív uniós pártcsaládban most betelt a pohár, amiért Orbán Putyint próbálja utánozni macedón kollégája befogadásával.

A DK politikusa úgy véli, ha nem lenne ez az egész történet „mélységesen lelombozó és egész Magyarországra nézve szégyent borító, nevetni lehetne rajta”, mivel szerinte a magyar kormány James Bond-filmekbe illő akciók próbált végrehajtani, csak közben folyamatosan lebuktak. Elmondta, miközben egyik diplomata adta a másik kezére a menekülő volt macedón miniszterelnököt, aki előtte még a bankszámláit is kiürítette hazájában, az albán és macedón sajtó az egész összeesküvést 24 óra alatt leleplezte. Molnár szerint „ez körülbelül a szittya Moszad-színvonal”.

Nikola Gruevszki, a vesztegetésért két év börtönre ítélt macedón exkormányfő a napokban saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy Magyarországon tartózkodik. A legújabb fejlemények fényében tehette mindezt azért, mert a nemzetközi sajtó leleplezte a magyar kormány különböző szintű vezetőivel, de elsősorban Orbán Viktor kormányfővel szőtt szökési terveit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.