2018. november 15., csütörtök

TIBORCZ ISTVÁN MÉG TÖBB EZER MILLIÁRDBA KERÜLHET MAGYARORSZÁGNAK - INGEBORG GRÄßLE: FONTOS A FÜGGETLEN NYOMOZÁS

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.11.15.


Magyarország lehet a következő uniós költségvetés legnagyobb vesztese, köszönhetően Orbán Viktor miniszterelnök családjának, így vejének is. Az Elios-akta itthoni eltussolási kísérlete átlátszó Európa számára, ráadásul olaj is a tűzre: különös uniós egység jöhet létre az intézményesült korrupcióval szemben. Mindezt Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának (CONT) elnöke is megerősítette a 168 Órának. Úgy látja, a Tiborcz-ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapításai továbbra is érvényesek.

„Figyelembe vesszük a magyar hatóságok vizsgálati eredményeit, és nyomon kell követni ezeket. Ám az OLAF-jelentés eddigi megállapításai még mindig az asztalon vannak” – nyilatkozta a 168 Órának Ingeborg Gräßle. Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának (CONT) elnöke, német kereszténydemokrata képviselő emlékeztetett, nincs itt vége az eljárásnak, hiszen az OLAF jelentése több ajánlást is tartalmaz.
Szerinte a magyar kormányzati hatóságok elutasították a bűncselekmények gyanúját felvető megállapítást, de számos egyéb továbbra is napirenden van. Egyértelművé tette azt is, Európában ők maguk is napirenden fogják tartani, hiszen az OLAF és valamennyi, uniós költségvetést ellenőrző intézmény, így a CONT is „fontosnak tartja a független nyomozást, még ha magas rangú személyeket is érint a gyanú az Elios-ügyben”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.