2018. november 4., vasárnap

TÍZEZREK GYŰJTENEK AZ ÜGYÉSZSÉGÉRT

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2018.11.02.



Csaknem 40 ezren töltötték már le az íveket az Európai Ügyészséghez való csatlakozást követelő aláírásgyűjtést segítve. - Van olyan, aki több száz aláírást küldött vissza, és van olyan is, aki egymaga 1500 szignónál jár – mondta a Vasárnapi Híreknek a kezdeményező Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

A nagy érdeklődés miatt már elfogytak az előre legyártatott aláírásgyűjtő pultok, és mivel vidéken vannak olyan városok, ahol csak most indul a szervezett gyűjtés, szükség lenne újabbakra. A politikus szerint az akció erejét az adja, hogy egyszerű állampolgárok, átlagemberek kezdtek nagy számban aláírásokat gyűjteni, és éppen ez az, ami a legjobban fog fájni a Fidesznek. Állítása szerint a „Ne hagyjuk büntetlenül!” nevű akció kezdete óta eltelt másfél hónap alatt mintegy 200 ezer aláírás gyűlt össze.

Az LMP egykori társelnöke azt mondta, a cél, hogy az év végéig, de legkésőbb a májusi EP-választásokig összejöjjön egymillió aláírás, amivel nyomást lehet gyakorolni a kormányra, amely eddig mereven elrázkódott az Európai Ügyészség gondolatától is. A politikus úgy véli, az ország épp azért nem csatlakozott eddig az Európai Ügyészséghez, mert miközben Orbán Viktor rendszerét az EU-s támogatások tartják fenn, ebből fizeti ki saját embereit és némíttatja el ellenfeleit, retteg a felelősségre vonástól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.