2018. november 17., szombat

TRUMP RETTEG A FÜGGETLEN ÜGYÉSZTŐL, VÁDEMELÉS JÖHET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.11.16.


Trump hisztérikus Twitter üzenetekben támadta meg a Mueller különlege ügyész által az orosz beavatkozás ügyében vezetett nyomozást. Trump ideges, retteg a közeledő pillanatttól, amikor válaszolnia kell a különleges ügyész kérdéseire, amelyekrő Giuliani volt New York-i főpolgármester, Trump egyik ügyvédje azt mondta, számos csapdát tartogat. Michael Cohen, Trump volt személyi ügyvdéje, aki vádalkut kötött és Trumpra vallott, találkozik a héten Mueller különleges ügyésszel, és Trump fia, Donald Jr. is Megjelenik Mueller előtt.

Trump hisztérikus és dühödt reakciója arra utal, hogy Donald Jr. sem áll messze a vádemeléstől, és Cohen is súlyos információkat adhat át. A nyomozás a félidős választások után láthatóan felgyorsult, mert Trump leváltotta az igazságügyi miniszterét, és egy olyan embert nevezett ki, aki nem is rejtegeti, hogy a nyomozás megszüntetése a legfőbb feladata. Trump óvodás gyerekek színvonalán toporzékolt több Twitter bejegyzésben a különleges ügyész nyomozásával szemben, amit a “nemzet szégyenének nevezett”, állítása szerint megfenyegetik a tanúkat, hogy azt mondják, amit hallani akarnak, egy szeméthalmaz az egész, eddig nem találtak semmit, és szokott tárgyilagossával azt állította, ez Amerika történetének legnagyobb boszorkányüldözése.

Trump őrjöngése jó jel, azt jelenti, hogy van mitől félnie, a nyomozás jú úton halad. Azonban nem biztos, hogy az egyre inkább bevállalós Trump, aki kitiltotta a CNN-t a Fehér Házból, választási csalással gyanúsította meg minden alap nélkül a demokratákat, amellyel az amerikaiak demokratikus intézményekbe vetett bizalmát rendítheti meg, nyíltan fasiszta hangot üt meg, elrendelheti egyik napról a másikra Mueller különleges ügyész menesztését és a nyomozás bezárását. Ezt azonban nem teheti meg olyan következményekkel, mint a szabad és független sajtó korlátozását, bár a CNN bírósághoz fordult, és a pert minden bizonnyal meg is nyeri. Amerika még nem Magyarorszáf. Fasiszta elnöke van, de alkotmányos rendszere. Ez egy “hibrid” rendszer, Magyarország nem az. Magyarország tisztán fasiszta állam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.