2018. november 21., szerda

VILÁGI OSZKÁR: "NEM VAGYOK SEMMILYEN OLIGARCHA"

HVG ONLINE / VÁLLALKOZÁS
Szerző: GYÜKERI MERCÉDESZ
2018.11.21.


Gyerekként tengerész akart lenni, ma már a világért nem hagyná el szülőföldjét, Dunaszerdahelyet Világi Oszkár. A Slovnaft elnök-vezérigazgatójával, a Mol igazgatóságának tagjával, a Felvidék leggazdagabb magyarjának tartott üzletemberrel a DAC-futballakadémia megnyitóján beszélgettünk, ahol elárulta legújabb tervét is.

hvg.hu: „Lehetetlennek tűnik, amíg meg nem csinálja valaki” – ezzel a Nelson Mandelától származó idézettel nyitotta meg a dunaszerdahelyi futballakadémiát. Gyerekként el tudta volna képzelni, hogy most ilyen lesz a szülővárosa, és hogy ekkora szerepet játszik ebben?

Világi Oszkár: Valamikor tízéves koromban lettem DAC-szurkoló. Akkor ez volt a legkedvesebb csapat a számomra, és ez máig így van, ahogy az sem változott, hogy mindig érzelmi túlfűtöttség határozta meg a csapat életét itt a városban. Az emberek életének a része volt akkor is, és most is. A DAC az életem része, de nem vagyok ezzel itt egyedül: idős hölgyek imádkoznak a templomban, hogy győzzön a csapat, vagy kijönnek a templomból, és megkérdezik a félidős eredményt.

hvg.hu: Meccsre is járt?

V. O.: Persze, és az esküvőm előtt még az első félidőt megnéztem az ünnepi öltönyömben, aztán elmentem megházasodni.

hvg.hu: Fiatalon házasodott, de a DAC-szenvedély ezek szerint még hosszabb ideje tart.

V. O.: Ez már az életem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.