2018. december 6., csütörtök

A SUTTYÓSÁG NEM FALUN TEREM

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.12.06.


...Ha én most rendes, a nemzet ügyét szolgáló, közpénzből fizetett propagandista lennék a nyolcaskán, azt mondanám, hogy bizonyos korban – ha bekövetkezett egyfajta szellemi leépülés, amitől még valaki lehet nagyon cuki bácsika – nem kellene nyilvánosan megnyilatkozni. De miután Magyarországon csak az lehet jobboldali, aki fideszes, aki viszont ellenzéki, az csak liberális baloldali lehet, inkább vállalom az utóbbi skatulyát és mint ilyen, nem írom le azt, amit leírtam volna, ha ez nem így lenne.

Ha én jobboldali lehetnék – amihez a jelenlegi kormány összes tagjának börtönben kellene ücsörögnie az idők végezetéig – azt mondanám, hogy igen, büszke akarok lenni az országomra. Mert van miért. Mert okos gyerekek kerülnek ki az iskolákból, mert egyre több a diplomás, mert remek szakembereket bocsát útjára a szakképzés, mert az idős emberek biztonságban és nyugalomban tölthetik utolsó éveiket, mert járhatóak az utak, mert a legkisebb faluban is olyan szintű az oktatás, hogy amelyik gyerek szorgalmas és okos, diplomához juthat, hogy senki nem hal meg kórházi fertőzésben, sem pedig azért, mert nem jut megfelelő ellátáshoz, azért meg pláne nem hal meg senki, mert nincs pénze kezelésre, vagy kiváltani a gyógyszereit. Büszke lennék, ha a magyar vállalkozások fejlődnének, ha a mezőgazdaság az ország adottságainak és a kor követelményeinek megfelelően átalakult volna, ha bárki, aki elég szorgalmas, nyugodt életet biztosító bérhez jutna. Lenne mire büszkének lenni, ha ez egy modern, művelt, fejlődő, toleráns, jó kedélyű, barátságos ország lenne. Baloldaliként is pont ezekre lennék büszke.

De ameddig azért kell szeretnem a hazámat és döngetni a mellemet a magyarságom miatt, mert addig sem figyelek fel az ipari mértékű lopásokra, a miniszterelnök pereputtyának ész nélküli gazdagodására, az éhezőkre, az iskolából kihullókra, a felsőoktatásba jelentkezők számának drasztikus zuhanására, a kulcspozíciókban lévők szakmai és emberi silányságára, a lakosság felének folyamatos lecsúszására, a külföldre menekülő szakemberek tömegére, a közpénzből összevásárolt pártpropaganda fröcsögésére, a törekvő és okos fiatalok helyett előkotort szenilis vénemberek feneketlen ostobaságára, addig nincs okom a büszkesége.

Egy dolog miatt érzem hasznosnak, hogy elolvastam ezt az interjút. Rájöttem a hasonlóságra Boross és Orbán között. A tyúkszarból kivakarodni képtelen suttyó engesztelhetetlenül irigy gyűlölete az értelmiséggel szemben. Úgy látszik, semennyi idő nem elég megérteni, hogy az intelligencia nem Budapesten, de még csak nem is a városban terem. Ha valaki viselkedni képtelen, félművelt, erkölcstelen és gátlástalan gazember, az nem a születési hely miatt van. Egyikük sem jobboldali, de legalább mindketten szélsőjobboldaliak. Orbán érdekből az
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.