2018. december 19., szerda

A TEHETSÉGTELENSÉG BOCSÁNATOS BŰN, A BECSTELENSÉG NEM AZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.12.19.



"Ami itt történt az MTVA-ban, az olyan, mint amikor az ember otthonába betörnek… Én a tévészékházban dolgozni akaró embereket, családanyákat és apákat, operatőröket, vágókat és világosítókat látok, akik rémülten szemlélik, hogy fejüket vesztett országgyűlési képviselők rohangálnak és fetrengenek az épületben.

Erről a kinyilatkoztatásról (Bagi Iván közpénzszolgálati humorista via Ripost nevű médiavégtermék) jutott eszembe, hogy vannak dolgok, sőt újabban szinte csak olyan dolgok vannak, amelyekről nem lehet eleget beszélni. Példának okáért van nekem egy kurva hosszú, és egyre inkább úgy tűnik, végtelenített kultúrharcos listám azokról a figurákról, akik már akkor is senkik voltak, amikor állítólag valakinek számítottak, ellenben közéleti kérdésekben véleményük van és annak hangot is adnak.

Tisztázzuk az elején: ezt teljes mértékben rendjén valónak tartom, mindenkinek joga van a véleményéhez. Továbbá egyáltalán nem személyeskedni akarok (a humor meg a színészi teljesítmény megítélése is baszottul szubjektív kategória, ellentétben a köztájékoztatással, amitől ezen a rothadó narancstól bűzös ültetvényen is el kell várni, hogy objektív legyen), természetesen várom mindazon függetlenobjektív kultúrafogyasztók jelentkezését, akik szerint Bagi Iván, Nacsa Olivér vagy Dózsa László (1942-) életműve kis nemzetünk nagy fejlődése és művelődése szempontjából civilizációs kilométer- és sarokkőnek számít.

Ettől függetlenül az említett kultúrlények, akik azért feszülnek meg napi 25 órában, hogy

"a kereskedelmi televíziókkal szemben egy kis kultúrát csepegtessenek polgártársaik életébe, hogy ne a Való Világ és az Éjjel-nappal Budapest jelentse a magaskultúrát a jövő nemzedékek számára",

most azért kerültek nálam ugyanarra a turulszarral vastagon beborított raklapra, mert feltétlenül meg kellett szólalniuk az MTVA előtt és az MTVA épületében az elmúlt napokban történt események kapcsán (a salakmédia nyelvén: háborús övezetté alakult a Kunigunda útja). Miközben a Bagi-Nacsa páros saját és közmédiás kollégáik (családapák és anyák) rettegését kürtölte bele a propaganda és moslékmédia habonyizált fertőjébe, Dózsa művész úr odáig fajult, hogy egy fizetett Facebook-hirdetés alá hányta oda magvas véleményét a minap. A szóban forgó videón azt látni és hallani, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő azt javasolja kollégáinak a hétfői események során, feküdjenek le a földre, tiltakozásul Pintér erőszakszervezetének hivatalos személy, parlamenti képviselő ellen irányuló Varju László elleni erőszakos fellépéséért. A zsé kategóriás színészből hazug forradalmárrá avanzsált Dózsa erre úgy reagált:

"… tehetségtelen, mint az összes statiszta bandája (ez biztos magyarul van, csak én nem értem – szerk.) Én mint rendező lerúgdosnám őket a színpadról!!! "

Mekkora balszerencse az állampártnak, hogy Schmidt Mária történelemhamisító strómanjához nem vágtak még hozzá valami rendezői szerepet a magyar politika színházában, mert akkor már nem csak biztonsági verőemberek osztogatnák a sallereket a választott képviselőknek, hanem egyenesen a történelmi hazugságaiból élő, önmagát forradalmárnak képzelő színészpojáca rugdalhatná szájba őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.