2018. december 1., szombat

FÉLANALFABÉTA IDIÓTÁK, SZÁNALMAS SENKIK VAGYUNK, SZOROZVA A VÉGTELENNEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.12.01.



Aki eddig nem szavazott, ezután sem fog és 25 éve próbálják ezt a tömeget megszólítani és mégsem megy. Egyszerű igazság.

Ezt sokan, sokszor próbálták már megfejteni. Április 8-a előtt és azóta is. Mindenki úgy véli, sikerült is, de mivel tíz megfejtő tíz különféle megoldással áll elő és mindegyik hisz a maga igazában, valószínűleg nincs egyértelmű válasz. Elméletek vannak, mindegyikben lehet igazság, féligazság és tévedés. Én is annyit tudok csak tenni, mint mindenki más, aki a maga egyszerű módján elgondolkodik a történéseken. El tudom mondani a véleményemet igazságokkal, féligazságokkal és tévedésekkel.

Tartok tőle, hogy sokan az internet világából kiindulva igyekeznek megfejetni azt, amit pedig a való életben kellene megérteni. Az internet alapvetően egy elég torz leképezése a valóságnak. Pontosabban: akár fedheti is a valóságot, de szelektíven. Ahhoz, hogy reális képet kapjon az ember, mindent végig kellene bogarászni az online médiától kezdve a blogokon és fórumokon keresztül a hogyan fogyj 10 kilót 3 perc alatt, miközben durván menő sminket rittyentesz a kutyádra típusú oldalakig. Ezt szerintem élő ember nem bírná ki komolyabb agykárosodás nélkül.

Aki olvassa a Szalonnát, az azt látja: nekünk nem tetszik az a politikai/közéleti/társadalmi berendezkedés, ami most van. Nem tetszik, mert torznak, igazságtalannak, hazugnak, korruptnak és károsnak tartjuk. A hozzászólásokat nézve két dolog biztos: nagyon okosakat mondunk és a kommentelő is így látja, illetve leszerepelt kommunisták/liberálfasiszták/szélsőjobbosok/szélsőbalosok – attól függően, hogy éppen egy baloldali pártról, vagy a kormánypártról mondjuk el a magunkét – vagyunk, akik a sikertelen életük felett ülnek gyásztort. Megtudhatjuk még, hogy mocskos hazaárulók, bakancsos munkásőrök, bölcs látnokok, félanalfabéta idióták, gondolatébresztő írók, szánalmas senkik vagyunk, szorozva a végtelennel. Vannak jól megfogalmazott ellenvélemények, de döntő többségében fájdalmasan primitív személyeskedések a jellemzőek. Ha megnézem a hazaffyas kommentelőket, azt látom, hogy csordában járnak, szinte minden létező (nem kormánypárti) felületen jelen vannak, mindenhol hasonló módon okádják az epét. Általában több néven futnak (a stílus árulkodó), napi több órában igyekeznek kifejteni áldásos tevékenységüket.

A valóság azonban nem az, ami a virtuális térben történik. A valóság a városokban, de méginkább a falvakban, a házakban, a családokban és egyes emberekben van. A politikusok mintha nem látnának túl az elemzéseken, a politika- és királycsinálók papírízű bölcsességein.

Ha akarom, úgy látom: az emberek döntő többsége támogatja a kormányt, boldog és elégedett. Az ország virágzik, fejlődik és nincs ennél jobb hely a Föld kerekén.

Ha akarom, akkor mindennek az ellenkezője igaz. Csak attól függ, honnan nézem. Pedig a kettő között kell lennie a valóságnak.

Szerintem az interneten, vagy a médiában zajló csatározások el sem jutnak azokhoz a bizonyos mozdíthatatlan szavazókhoz. Azért, mert eleve sincs internetjük, sem számítógépük. Akár a koruk, akár az anyagi helyzetük miatt. Ez vidéken talán jellemzőbb, mint a nagyvárosokban.

Sokan vannak olyanok, akik hozzáférnek ugyan az információkhoz, de elfásultak, bizonytalanok, vagy egészen egyszerűen nem találnak olyan pártot, mozgalmat, csoportot, bármit, ahová be szeretnének csatlakozni.

Jó ideje két oldal birkózik azért, hogy aktuálisan kormányra kerüljön. A baloldal vergődik, jobboldal pedig nem létezik. Fájdalmasan hiányzik a szélsőségektől mentes, konzervatív, vagy akármilyen jobboldal. A Fidesz annyira jobboldali, amennyire én metróalagút vagyok.

Kormányon van egy jól szervezett Zrt., kiterjedt médiafölénnyel, határtalanul pitiáner, mohó, dilettáns, vezérelvű működéssel. Blöffökre, hazugságokra épített populizmussal bűvöli a híveit és – mint minden rajongótábor esetében-, itt is működik a kritika nélküli vakhit. Bizonyos körön belül. Sokan azonban látják a visszásságokat, sokan el is fordulnak a kormánypárttól...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.