2018. december 30., vasárnap

FÉLEK, HOGY ORBÁN MEGŐRÜL

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2018.12.30.


Én nem tudom, de ebből baj lehet. Nem mindig van jó vége annak, ha valaki kolostorba vonul, és a miniszterelnök épp most költözik a Karmelita kolostorba, a Várba. Emlékezzünk csak Oféliára! Nem sokkal azután, hogy Hamlet odavetette neki: "Vonulj kolostorba, Ofélia", az a szegény lány megőrült.

Hát kell ez nekünk? Pláne neki, mármint a kormányfőnek. Ugyan már hallottuk őt énekelni, az is mellbevágó élmény volt, na de mégiscsak más férfiasan örvendezni a fehérvári huszárok virtusán, mint virágokról dúdolgatva össze-vissza bóklászni a városban, ahogy a tébolyult Ofélia tette Helsingőrben. Aztán Diderot Apácájának se alakult jól a sorsa a kolostorban. Igaz, Diderot-nak egy szavát sem szabad elhinnünk, ő az egész francia felvilágosodással együtt mostanában ki van átkozva, mint a keresztény Európa szellemi megrontója.

De irodalmi példák nélkül is van egy olyan érzésem, hogy a kolostor és a miniszterelnök valahogy nem igazán passzolnak össze. Vegyük csak azt, hogy a szerzetesek általában szegénységi fogadalmat tettek. Igaz, az ember tarthatja a vagyonát strómanok kezén is.. Nincs ezzel semmilyen összefüggésben, csak úgy mondom: idén Mészáros Lőrinc lett az ország leggazdagabb embere...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.