2018. december 5., szerda

HA BETEG GYEREKEKRE HIVATKOZVA TRÜKKÖZNÉNEK AZ 1 SZÁZALÉKOS ADÓVAL, AZ PONT ÍGY NÉZNE KI

444
Szerző: haszanz
2018.12.04.


- Van három, egymással szorosan összefonódó alapítvány, ami elképesztően sikeresen gyűjti az egyszázalékos felajánlásokat, beteg gyerekekkel és segítségre szoruló állatokkal kampányolva. 

- Annyira hatékony volt az ezen a területen először használt agresszív, az adományokból finanszírozott online kampányuk, hogy félretoltak mindenkit a pályáról.
- Ezt segítette az is, hogy a nevük megtévesztésig hasonlít bevált, valóban beteg gyerekekkel és állatmentéssel foglalozó szervezetekéhez.
- Az alapítványbirodalom összesen 2,5 milliárd forintot gyűjtött eddig csak egyszázalékos adókból, és még több százmillió forintot egyéb adományokból, támogatásokból.
 Csakhogy a tevékenységük messze nem az, amit a nevük alapján sejtene az adományozó.

Hány állat van most itt?
Ja, itt nincsen most egy sem.


A meglepő párbeszéd Csobánkán, az egyszázalékos adófelajánlásokat óriási sikerrel gyűjtő Országos Állatmentő Alapítvány székhelyén hangzott el. A faházban kuksoló munkatárssal beszélgettünk, aki a csengetésre nem, de az érdeklődő kiabalásunkra kijött a faházból.

A Muskátli utca 1. nemcsak az alapítvány székhelye, de itt működik a szervezet Ideiglenes Befogadó és Rehabilitációs Központja is. Alighanem ez az, amiről így írnak:

„AZ ÖNÖK ÖSSZEFOGÁSÁVAL MEGTUDJUK VALÓSÍTANI A CÉLUNKAT, HOGY EGY EURÓPAI SZINTŰ ÁLLATMENHELYET NYITHASSUNK! KÉRJÜK JÁRULJANAK ADÓ 1%-UKKAL HOZZÁ, HOGY AZ ORSZÁGOS ÁLLATMENTŐ ALAPÍTVÁNY, MINÉL TÖBB ÁLLATKÁNAK ADHASSON AZ ÉLETHEZ EGY ÚJ ESÉLYT!”

Az ingatlan a sajátjuk, az adófizetők felajánlásaiból vették két éve 9,3 millió forintért.

Még októberben jártunk ott, lehet, hogy éppen akkor, amikor már minden állatot megmentettek. Előzetesen nem arra számítottunk, hogy egyetlen macskát vagy kutyát sem találunk itt, hiszen tavaly - ugyancsak az egyszázalékokból - a szomszédos telket is megvette az alapítvány, ahol a beszámolójuk szerint „a szintén kiépítésre került kennelek a gyógykezelés alatt álló állatok ideiglenes elhelyezését szolgálják”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.