2018. december 21., péntek

ÍGY EGYSZERŰBB ORBÁNNAK, NEM KELL SZEMBENÉZNIE AZ EMBEREKKEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2018.12.21.


Az Orbán-kormány megint telepiszkítja az utcákat. A plakát nem hall, nem lát, nem beszél – vissza. Telepiszkítja, mert maradandóan olvasható lesz az újabb hazugságuk. Persze nem saját pénzükből csúfítják el a köztereket, hanem lopnak a közösből. Milliárdokat fúj majd megint a szél, ezek tényleg nem normálisak, elcsesztek legutóbb a Sargentini-jelentés ellen fellépő plakátkampányra 5,9 milliárd forintot. Négy hónap alatt a bambán sírósra hangolt szemű Rogánék 18,7 milliárdot tapsoltak el kommunikációra. Én nem tudom, hogy a magyar büdzsé tényleg olyan, mint a feneketlen zsák? Mi megtöltjük, ezek meg ontják saját magukra a pénzünket. Ezért kellene túlóráztatni a melósokat is, kizsigerelni mindenkit, aki él és mozog. Még.

Ezúttal 4 milliárd 713 millió forintot költenek a mire is?

1. Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása.

2. Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása.

A papír meg oszlop mindent kibír, amíg szét nem tépik, meg nem döntik.

Így egyszerűbb Orbánnak, nem kell szembenéznie az emberekkel – levelezget, plakátolgat, üzenget. Nincs ebben az országban párbeszéd, érvek, ellenérvek. Mindenkit kizártak már maguk közül: szakszervezeteket, civileket, pedagógusokat, tudósokat, művészeket, orvosokat, melósokat. Mindenkit. És még mindig próbálkoznak az emberek hergelésével, az öndicsérettel: ettől még büdösebb lesz az egész Orbán-klán, még ellenszenvesebb. Erről eszembe jut egy vicc: A tanár arról beszél az órán, hogy az öndicséret büdös. Pistike jelentkezik: – Tanár úr, Móricka itt mellettem túlságosan öndicsérte magát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.