2018. december 21., péntek

ILYEN IDÉN A TIPIKUS MAGYAR KARÁCSONY - KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.12.21.


A bankok által készített kutatások szerint – számolta ki az Azénpénzem.hu – az idei karácsony 7-9 százalékkal lesz „gazdagabb” a tavalyinál. A legérdekesebbnek azt a felmérést találtuk, amiben megkérdezték a legkedveltebb és a legcikibb kapott ajándékokat – a jegygyűrű és a konyhai gép pedig mindkét listán szerepelt.

A KSH adatai szerint tavaly decemberben egy fő átlagosan 91,3 ezer forintot költött el. Ebben alighanem benne lehetnek például azok is, akik tízmilliós nagyságrendben vettek különleges ékszert. Egy háztartás az ünnepi időszakban halra 2,7 ezer, szaloncukorra majdnem 2,9 ezer, szeszesitalra közel 6,2 ezer, játékokra pedig 7,9 ezer forintot adott ki. Utóbbi értékek azonban már nem teljes átlagok, csak azok a háztartások vannak bennük, ahol egyáltalán felmerültek ilyen típusú kiadások.

Az átlag az ünneppel kapcsolatban is olyan, mint minden másban, azaz: a bőségben, boldogságban (vagy nem annyira boldogságban, de nagyon drágán) eltöltött, illetve az igen szűkös átlaga a „normális” karácsony. Mindenesetre több bank is közzétett felmérés arról, miként költenek az idén a magyarok. Ezek közös jellemzője talán az lehet, hogy a kérdéseik biztosan nem jutottak el azokhoz, akik csak nagy nehézségekkel, vagy sehogy sem tudnak ünnepelni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.