2018. december 20., csütörtök

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS KÖLNBEN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.12.20.


Idén sem maradunk karácsonyi (vagy az ünnephez kapcsolódó) poszt nélkül, az első Zolitól érkezett, aki általában az Egyesült Államokból és -ról ír, most azonban sokkal közelebbi a téma, nevezetesen Németország és azon belül is Köln. Amiről már csak azért is érdemes beszélni, mert ott van a világ egyik leghíresebb karácsonyi vására.

„Ezzel a rövid kis poszttal egy picit megszakítom az amerikai bejegyzések kissé talán unalmas hegemóniáját. Meg hát jön a karácsony, szóval gondoltam adok egy nyúlfarknyi kóstolót a kölni karácsonyi vásárok történetéből.

Vannak, akik szeretik és vannak, akik nem szeretik ezeket a vásárokat. Meg lehet érteni mindkét oldalt, hiszen a frissen sült gesztenye illata, a parázs felett sercegő különböző sültek, a különféle édességek egyvelege, a szívet-lelket melengető fűszeres forralt borok aromája, valamint a téli hidegben melegséget adó ünnepi fények alatt folyamatosan mozgó és zsibongó tömeg egy kellemes keveréket adhat.

Másfelől ugyanez a tömeg egyúttal riasztó is lehet. Az előrejutásért és a pultokhoz való közelebb kerülésért folytatott folyamatos és végtelennek tűnő szélmalomharc felőrölheti a bennünk lapuló Don Quijotét.

Amikor aztán eljutunk a hőn áhított Dulcineánkhoz, akkor meglepődve tapasztalhatjuk, hogy esetleg egy távol-keleti ország fröccsöntött termékével állunk szemben (nyilván ez nem igaz minden vásárra) vagy éppenséggel meglehetősen borsos áron mérik kilóját a mi szerelmünk tárgyának..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.