2018. december 3., hétfő

KARAFIÁTH: MEXIKÓI TEMPLOMRA ADUNK KÉTMILLIÁRDOT? ELMENT AZ ESZÜNK? - VAGY "CSAK" BEFEKTETÉS?

24.HU / POSZT-ITT
Szerző: KARAFIÁTH ORSOLYA
2018.12.02.


Kétmilliárd forint bitang sok pénz. Főképp a lerobbant kórházak, a döcögő oktatás, a kátyús utak, a kilakoltatások, az üldözött hajléktalanok országában.

Kétmilliárdra már felkapjuk a fejünket.

A magyar kormány kétmilliárdot ad mexikói templomfelújításra.

Nahát.

Közben ez csak a jéghegy csúcsa. Egyik csúcsa.

A mexikói templomfelújítás a Hungary Helps program keretében zajlik, melyben eddig is úgy röpködtek a százmilliók, mint a program korábbi utazó nagykövete, Heltai Péter, aki amúgy Siklósi Beatrix fideszes tévés újságíró fia. Például Libanonban 450 millió magyar forintért szépültek megrongálódott templomok. Miközben annak a pénznek akár ott helyben is lett volna jobb helye.

A méltányosság kedvéért meg kell említsem, hogy közben adtak segélyt iskolarenoválásra és élelmezésre, sőt, pszichológiai segítségnyújtásra is egyéb válságterületeken. (Ez is érdekes amúgy: itthon alig törődnek a lakosság pszichés szükségleteivel, nincs normális és elérhető segítség a mentálisan sérült emberek számára.)

De most miért Mexikó?

Miért a legnagyobb katolikus országok egyike, ahol egyáltalán nem üldözik a keresztényeket?

(A korábbi tervekben sem szerepelt ez az ország, ráadásul a mi térségünket, a mi megvédendő világunkat nem fenyegetik a mexikóiak, sem a migránsok, sem az otthon maradók.) Miért viseljük hát annyira szívünkön a sorsukat?

Vagy ez most befektetés?

Bizonyos hangok szerint igen: ugyanis Mexikónak nincs kiadatási egyezménye se az USA-val, se Magyarországgal.

Ami egyszer valakiknek tán jól jöhet.

A program hivatalos háttérgondolat az, hogy a kereszténység jelenleg a legüldözöttebb vallás, és a keresztény Magyarországnak világszerte kötelessége a keresztények segítése, megvédése.

Amihez semmi nem drága.

De kinek akarunk tetszeni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.