2018. december 26., szerda

KIRÚGTÁK A KÚTVÖLGYI ORVOSAIT ÉS NŐVÉREIT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2018.12.26.


Meg nem erősített hírek szerint máris egy sor orvos és ápoló kapta meg felmondását a Kútvölgyi Kórház Semmelweis Egyetem tömbjében. A Hírklik informátora maga nem látott ilyen felmondást, kezébe nem került az elküldést rögzítő papír, azt azonban egyértelműen közölte, hivatalos értesítés alapján, hogy az egyetemnek el kell hagynia a Kútvölgyi Kórházat. A döntés, magyarázta több forrásunk, teljességgel érthetetlen, szakmaiatlan, tönkreteheti az egyetemet, a környék biztos ellátását, no és persze az ott dolgozó embereket is. Illetve egy magyarázat van a kormányzat eme lépésére, mégpedig az, amelyről a Népszava, szarkasztikusan így számolt be: a Fidesz a Szent János Kórházat indítja a választásokon.

A történet előzménye az, hogy a kormány, korábban, a súlyponti kórházak kialakításának koncepciója kapcsán arról döntött, hogy az elavult, szerkezetében - szétszórtsága okán - használhatatlan Szent János Kórházat bezárja. A döntés ellen rendkívül erős lobbi indult be; összefogtak az érintett körzetek országgyűlési képviselői, a kormányzat erős emberei, Gulyás Gergely, Varga Mihály, Fónagy János, valamint az önkormányzati választáson újrainduló Pokorni Zoltán és Láng Balázs. Az akció, amelyet kiegészített a környék lakónak aláírásával megerősített a János megtartását követelő petíció is, eredményesnek bizonyult. A fentebb felsorolt notabilitások jelenlétében október végén sajtótájékoztatón jelentették be: a Szent Jánosból centrum kórház lesz, míg a hajdani VIP kórház, a Semmelweis oktató kórházává átalakult Kútvölgyi – SOTE-tömbként beszéltek róla a tájékoztatón – megszűnik, lebontásra kerül, A hely a János Kórházé lesz.

A Hírklikk több forrásból igyekezett tájékozódni, tekintettel arra, hogy az októberi bejelentést követően - amelyről zömében csak a jobboldali sajtó számolt be, a kormányzat újabb sikeres tervének felmutatásaként – újabb információk nem nagyon láttak napvilágot. Ez a felmondási papír, illetve a a jövő decemberi határidő is csak informálisan jutott a birtokunkba. Ennek persze lehet magyarázata az, mondta el az egyik, az egészségügyben járatos szakértőnk, hogy a kormány sokféle tervet készített már, amelyek aztán mind a semmibe hullottak. Szerinte ez a mostani is lehet átmeneti elképzelés, amely egészen az önkormányzati választásokig tartja majd magát; a Jánosra szüksége van Pokorninak az újraválasztásához, és persze a térség országgyűlési képviselőinek is fontos felmutatni erejüket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.