2018. december 13., csütörtök

MEGFÉLEMLÍTÉSNEK HÍVJÁK, AMIT A KORMÁNY MŰVEL

168 ÓRA ONLINE
Szerző: LAKNER ZOLTÁN
2018.12.13.


Szokatlanul és indokolatlanul erőszakosan reagál a kormány a rabszolgatörvény miatti tiltakozásokra. Ma még eldönthetetlen, ez olaj a tűzre, vagy felgyorsítja a tiltakozás letörését, a rendszer durvulása azonban mindenképpen új és aggasztó jelenség.

Április óta a legnagyobb kormányellenes demonstrációkra került sor az elmúlt napokban. Hétvégén a szakszervezetek tiltakoztak a rabszolgatörvény ellen. Szerdán a törvény úgymond elfogadását követően zajlottak éjszakába nyúló utcai tiltakozások, amelyeket a rendőrség könnygáz bevetésével oszlatott szét.

Ahhoz képest, hogy a túlórakeret emelése és elszámolásának időbeli kitolása legalább közvetve mindenkit érint – ha másképp nem, úgy, hogy a szolgáltatások igénybevételekor találkozhatunk holtfáradt és túlórában is alulfizetett emberekkel –, az utcára vonulók száma nem volt túlságosan jelentős.

Az ellenzéki közéletre jellemző reményvesztettség közepette, valamint a törvényjavaslat szokásos lerohanó jellegéhez képest viszont mégiscsak érzékelhető nagyságú demonstrációk jöttek létre. Ráadásul az idén eddig rendezett tüntetésektől eltérő téma köré rendeződve, egy másfajta politikai megközelítés lehetőségét felvillantva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.