2018. december 16., vasárnap

MERT NEM AKARUNK NÉMA GYÁSZMENETBEN SÍRNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2018.12.16.


Az a helyzet, Orbán Viktor, hogy egyre több nő dobja el a fakanalat. Porszem csúszott a hatalom családbarát eszményébe. Tudja, Orbán, van a fakanálnak egy rohadt rossz tulajdonsága: üres lábosban nem akar táncot járni. Ha még emlékszik rá, a zsíros kenyeret nem kell főzni, a keverőkanál ilyenkor pihen. Van még egy rettenetes felhasználási módja: szét lehet ütni vele a kislányok, édesanyák, nagymamák fejét az alkoholista, brutális, két lábon járó szörnyeknek. Családon belül marad. Önt ez sem érdekli, mert csak az oxfordi egyetemmel kötött szerződését írta alá a sokat átkozott Soros jóvoltából, de az Európa Tanács Egyezményét a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról még mindig nem ratifikálták, nincs rajta a végső igen. Miért? Csak. Ráérünk. Jaj nagyon nem, de megoldjuk. Gyűlik a sérelem, mint vörös rózsán a tetű. Vannak női képviselők a Fidesz-KDNP koszorúban, ők aljas módon mindenre csak orbáni beleegyezéssel nyitják ki a szájukat. Akkor, ha csurran-csöppen egy kis lé nekik is. Hatalmi örömnők.

Orbán miniszterelnök, szarba lépett a levegő, ugye, ugye. Előjöttek a nők a konyhából, szegény leskelődő és feljelentő embere a Budai, majdnem ráment: “Kunhalmi Ágnes megpróbált két alkalommal is erőszakkal a Fidesz padsoraiba bejönni, az első alkalommal olyan lendülettel futott, hogy mikor felálltam, nekem jött, és csak a mögöttem lévő képviselőtársamnak köszönhetem, hogy nem estem be a padsorok közé” – mondta. Ezen nekem annyira kell röhögnöm, hogy javasolnám Budainak, a zsebébe is tegyen téglát, nehogy elfújja a lágy szellő. “Nagyon komoly volt a helyzet. Borzasztó agresszíven, erőszakosan léptek fel, főleg a női képviselők“. Nem a testsúlyukkal, hanem okosságukkal, demokratizmusukkal, elszántságukkal törtek borsot az embertelenség és a törvénytelenség megtestesítőinek orra alá a parlamentben. Végre beindultak az ellenzéki nő képviselők is – a sok edzetlen, nyámnyila, hazug, jogsértő mameluk ellen.

Orbán, talán valamikor, még liberális pelenkájában hallhatott a francia forradalomról. Ha nem, akkor elmondom: a nők látták el a családot élelmiszerrel és az élelemhiány, a politikai válság mozgósította az asszonyokat. Tudja, Orbán, amikor 1789-ben a nép nyomora már elviselhetetlenné vált, éhséglázadást szítottak, az utcára vonultak. Később, a harcok idején együtt küzdöttek a férfiakkal a barikádokon.

Tudja, Orbán, mára elszakadt a cérna itthon is, egyetlen normálisan gondolkodó ember sem akar diktatúrában élni, nem akar rabszolga lenni hazájában: itt születtek, itt beszélik szép nyelvünket. Övék az ország, de a burzsujoknak építik. A nők is, főleg, ha szülnek még és még...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.