2018. december 4., kedd

ORBÁN "LEGFŐBB ELLENFELE" 2019 MEGHATÁROZÓ SZEMÉLYISÉGEI KÖZÖTT A POLITICO LISTÁJÁN

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.12.04.



A lap korábban a miniszterelnököt, Simicska Lajost és Soros Györgyöt is az Európa sorsát meghatározó emberek közé választotta.

Pardavi Márta is felkerült a Politico brüsszeli kiadásának éves listájára, a a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a 2019-es osztály „zavarkeltői” között a hetedik helyet foglalja el.

A Politico amerikai kiadásának mintájára kiadott európai listán azokat a személyiségeket veszik sorra, akik befolyásolhatják a kontinens sorsát 2019-ben. A 28-as osztályba 28 országból választottak embereket – politikusokat, üzletembereket, aktivistákat és művészeket egyaránt –, a legmeghatározóbb figura mellett őket három kategóriába sorolták: a cselekvők, a zavarkeltők és az álmodozók.

A listán Matteo Salvini olasz belügyminiszter, volt európai parlamenti képviselő került az első helyre. A lap döntését azzal indokolja, hogy Salvini a 2019-es EP-választásokon az euroszkeptikus erőket egyesítve érhet el komoly eredményeket, ami még akkor is jelentős hatással bír az unió életére, ha a mélyen megosztott szélsőséges pártokat nem sikerül együttműködésre bírni majd. Salvini a Politico hétfő esti brüsszeli gáláján egyébként arról beszélt, ő maga hisz Európában...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.