2018. december 17., hétfő

ORBÁN RETTEGHET, HOGY FELÉBRED A VIDÉK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.12.16.


A kormánypropaganda első számú célpontjai a vidékiek. A Fidesz tudja, hogy Budapest felvilágosult kozmopolitita világváros, ezért legfőbb bázisa a “vidék Magyarországa”, ahol igyekeznek az embereket elzárni minden valós információtól, és mindent megtesznek azért, hogy az emberek félelmeit életben tartsák, és a propagandával butítsák őket.

Magyarország nagyobb része vidéken él, ahol az emberek tradícionális közösségeibe nemigen jutnak el a világot foglalkoztató vagy megváltoztató eszmék, a vallásos identitásnak akkor is nagy szerepe van, ha az emberek nem gyakorolják a vallásukat, és valójában nincsenek is tisztában hitük alapvető elemeivel. Ezért a “kereszténység” és a “nemzet” hívószavak pótolják az űrt, amit az elmaradott oktatás hagy maga mögött.

Ezért nem mindegy, hogy a vidék milyen mértékben jut valódi információkhoz, értesül-e arról, ami az országban zajlik, tudomást szerez-e például arról, hogy Orbán eladta rabszolgának őket a multiknak, a német és más külföldi cégeknek az uniós legitimációjáért cserébe.

Azért sem mindegy, hogy a vidék mozdul-e, mert a mostani tiltakozó hullám ereje nagymértékben függ attól, mennyire terjed ki az ország egész területére, és a vidék csatlakozik-e a budapestiekhez. Orbán semmit nem vesz komolyan addig, amíg az ország nagy részét jelentő, nehezen mozduló, de akkor nehezen megállítható vidékiek nem csatlakoznak.

Márpedig a dolgozókat érintő rabszolgatörvény nagyon is húsba vágó a vidékiek számára, akik a budapestieknél sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Ezért a szakszervezetekre és a pártokra fontos feladat vár, hogy a vidéki embereket felvilágosítsák, és ne csak a nemzetstratégiai náci propagandacsatornákból értesüljenek a világ dolgairól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.