2018. december 11., kedd

PUZSÉRIÁDÁK

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2018.12.11.


Viccesnek gondoltam a napot, amikor Puzsér Róbert bejelentkezett a főpolgármesteri címre; biztos voltam benne, hogy a hirtelen üressé vált napjait akarta feldobni azzal, hogy meghekkeli a főváros első embere címért folyó versenyt. Aztán kiderült, hogy komolyan beszél, még programot is hirdetett– „Sétáló Budapest” -, és nyilatkozott agyba-főbe. Javára legyen írva, nem tagadta meg önmagát, gúnyos, csipkelődő, helyenként durván beszólogató stílusát, amiből számomra az következett: egyszer csak mégis előáll azzal, hogy persze az egész csak egy tréfa volt; én maradok az, aki voltam, a sehova sem beilleszthető showman, publicista.

Mostanra azonban egészen komollyá vált a dolog; Puzsért már a nevére vette az LMP; hát hogyne tett volna, ha egyszer saját jelöltje nincs, Puzsért meg ismerik is, echte zöld programot hirdetett. Hát kell ennél jobb? Vállalja az MSZP és a DK utálatát, hajlandó centrum pártként kezelni az LMP mellett a Jobbikot, meg a Momentumot; ő nem használta a Keresztes Lóránd által oly előszeretettel emlegetett XXI. század pártjai kifejezést, amúgy nem tudom miért nem.

Hétfőn már sajtótájékoztatót is tartott, oldalán az LMP szóvivőjével, aki rezzenéstelen arccal hallgatta végig, amint újdonsült polgármester-jelöltjük éppen azt ecseteli a nyilvánosság számára, hogy a párt – az őt harcba küldő, mellette kiálló párt – identitáskrízisben van. Nem voltam jelen a bejelentésen, így nem követhettem végig, hogy Kanász Nagy Máté rezzenéstelen arca később milyen színre váltott, de még azt sem tartom kizártnak, hogy meghatódott Puzsér szókimondásán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.