2018. december 31., hétfő

SZILVESZTER A KONTINENSEKEN ÁT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.12.31.


Az év utolsó napján mi másról is szólhatna a poszt, mint a szilveszterről, úgyhogy megnézzük, hogyan buliznak az amerikaiak és a britek, illetve az ott élő magyarok közül Los Angelesben Tamás, Londonban pedig Bandosz. Azaz a karácsonyi után következzen a Los Angeles-London-Budapest tengely szilveszteri különkiadása rengeteg érdekességgel.

A szilvesztert persze a legtöbben barátokkal töltjük, Tamáséknál Los Angelesben ebből még kerti parti is lehet, bár ilyenkor esténként ott sem nagyon van több 8-10 foknál (nekik legyen mondva).

Mivel a közösségük elég kicsi, a program várhatóan csak az utolsó pillanatban alakul ki. Ugyanakkor a spontaneitás Los Angelesben a nagy távolságok miatt elég nehezen működik, főleg ilyenkor, amikor saját autóval ilyenkor nem szívesen megy az ember, taxit vagy Ubert pedig elég nehéz fogni érthető okokból, szóval marad a házibuli.

Csak spontánul

Házibuli lesz Londonban is, Bandosz szerint ezek mindig akkor sikerülnek jól, amikor nincsenek túlszervezve. Tavaly például éjfél előtt kivonultak egy közeli dombra, ahonnan jól rá lehet látni a városra.

„Fantasztikus élményben volt részünk. Sokan mások is gyülekeztek ezen a parkszerű részen, valaki tolt egy kis zenét, jól lehetett látni, ahogyan a város különböző pontjain megy a tűzijáték” – mesélte.

„Olyan is előfordult, hogy ismerősökkel elmentem környékbeli pubokba, ahol nagyon jó volt a zene, csomóan táncoltak. A spontán jelleg nagyon feldobta az egészet” – tette hozzá Bandosz.

Londonban egyébként a látványos eseményeket érdemesebb tévén nézni (szerintem speciel Budapesten is), a Millenium Wheel környékén már délután ott kell lenni, ha látni szeretnél valamit, mindenhol sorba kell állni, szóval komoly erőfeszítést igényel, ha a tűzijátékot a helyszínen akarod megnézni.

A magyarországi éjfélt mindketten számon tartják, ilyenkor jönnek-mennek a telefonok, sms-ek. Tamásnak a hétköznapokon is be van állítva a két időzóna a telefonján, és egyre inkább automatikusan számolja ki, hány óra van Magyarországon.

Elsősorban azért, mert ha napközben eszébe jut, hogy valakivel beszélne, chatelne Magyarországon, akkor jó tudni, hogy hány óra van. „Ez az egyik leghétköznapibb kapocs Magyarországgal” – mondta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.