2018. december 5., szerda

TARLÓS MÁRIS BEHÓDOLT ORBÁNNAK

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2018.12.05.


Nem feltétlenül korrekt egy olyan műsort kritizálni, amelyben e sorok szerzője is ott ült, hisz ha baja volt a riportalany válaszaival, miért nem ott fejtette ki, vagy vonta kérdőre a válaszadót. Csak hát egy ilyen műsor lehetőségei korlátozottak – az atv Egyenes Beszéd című programjáról van szó – és persze nem is illik a kereteket szétfeszíteni. Ezért most nézzék el nekem, hogy utólag fogalmazok meg kérdéseket, bírálatokat, egyszerűen azért, mert – szakmai etikett ide, szakmai etikett oda – nem lehet mellettük szó nélkül elmenni.

Az említett adás vendége Tarlós István főpolgármester volt, aki a Kontra című betét alanyaként kellett, hogy válaszoljon a három riporter kérdéseire. Az előzetes megállapodás, a hívás alapja a BKK-nál kirobbant botrány lett volna, ám időközben – hétfőn – bejelentették, hogy a CEU elhagyja a magyar fővárost, és Bécsbe költözik. Az osztrák főváros főpolgármestere kedden meleg szavakkal üdvözölte az egyetem bécsi megjelenését, mondván: jó dolog, hogy ők lehetnek az intézmény házigazdái. Erre reagált Tarlós Úgy, hogy a bécsi kolléga még új a posztján, így aztán nem tudja, hogy mi a dolga.

Tarlós ezzel arra akart utalni, amit aztán ki is mondott: neki – épp úgy, mint osztrák társának – semmi köze a CEU-hoz, érzelmileg pedig csak a családjához, meg a barátaihoz van kötődése. Vagyis, ezek szerint, bármennyire is ő felel, hivatalosan legalább is – Budapestért, amit a törvény nem rá testált, azzal nem is hajlandó foglalkozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.