2018. december 29., szombat

TÖBB TUCAT KÜLFÖLDI MÉDIUM IDÉZTE AZ ÁTLÁTSZÓ CIKKEIT ÉS MUNKATÁRSAIT 2018-BAN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: Átlátszó
2018.12.28.


Az Átlátszó cikkei 2018-ban is több tucat külföldi sajtótermék érdeklődését felkeltették. Számtalan alkalommal idézték írásainkat a NER-elit által használt luxusrepülőről és yachtról. Ugyanilyen sokszor idézték a magyar propagandamédia működésével kapcsolatos kutatásainkat, illetve azokat a cikkeket, amelyekben a kormány által propagandára költött adóforintokat számoltuk össze.

Az Orbán Viktor és a NER-elit által használt luxusjárművek, az OE-LEM jelzésű magángép, illetve a fideszes humorral Lady Mrd-nek keresztelt yacht a nemzetközi sajtónak is kedvence lett. Sorra számoltak be róla a külföldi sajtótermékek, így az AFP hírügynökség, osztrák Die Presse, a Kurier és a Der Standard is, a német Der Spiegel, a horvát Jutarnij, egy szlovák, egy szlovén és két román lap is, az Irish Times, a Pester Lloyd, illetve az OCCRP is beszámolt róla.

A cikk megjelenése után a magyar kormány tagjai és a Fidesz-hű propagandasajtó is támadásokat intézett az Átlátszó ellen. Orbán Viktor egy péntek reggeli rádióinterjújában fenyegetésnek is beillő szavakat használt, amikor kijelentette: visszaütnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.