2018. december 16., vasárnap

TÖKÖS NŐK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.12.15.


Hajdan Kósáné Kovács Magdára mondták, hogy ő a kormányban az egyetlen férfi, és ezzel nem a nemi identitását vonták kétségbe, hanem máig emlékezetes politikusi viselkedését, elvhűségét, elvei melletti kemény kiállását méltatták.
A társadalom becsüli ezeket a tulajdonságokat egy politikusban, ez pedig szavazatokban is visszaköszönhet.
Női politikusnak lenni, aki nem kimondottan nőpolitikával foglalkozik, mindig nehéz mesterségnek számított, mégis voltak nagy nevek a világpolitikában, akiket nem Józsinak vagy Gyurinak hívtak, ennek dacára meghatározó szerepet töltöttek be egy adott térségben, vagy akár a világban is.
Hadd emlékeztessek Golda Meirre, Indira Ghandira, Bandanaraike asszonyra, akik a maguk világában kivételeknek számítottak, és a mai korban Angela Merkelre, vagy Theresa Mayre, az izlandi Katrin Jakobsdottirra, vagy a felettébb csinos horvát Kolinda Grabar-Kitarovicra, aki olyan lelkesen ölelgette a világbajnokságon jól szereplő csapat játékosait, hogy az felért egy különdíjjal.

Nálunk azért nem ilyen rózsás a helyzet, nemhogy vezető politikusa, de még női minisztere sincsen a kormánynak, a Fideszben pedig Novák Katalinon kívül említésreméltó női politikai szereplő nincs.
Novák Katalinnak három gyermeke van, de többet szeretett volna vállalni, őt valószínűleg a Fidesz anyanyúl-programja vonzotta a politikai szektához, ami nem is baj, hiszen az ő képzettségével néhány gyermek eltartása és felnevelése nem rendkívüli mutatvány.
Már csak az ő családi adókedvezményének összegét kellene szembeállítani egy háromgyermekes, közmunkákból tengődő asszony családi pótlékának összegével - mondjuk rászorultsági, vagy gyermekvédelmi alapon...
Ez nem jelenti azt, hogy a Fidesz-közigazgatásban szerepet vállaló nők ostobák, vagy tehetségtelenek lennének, de azért többségük bátran vállalhatna szerepet a Head and Shoulders reklámokban.
És persze akad ott is nő, aki az elveivel összeegyeztethetetlen dolgokat nem vállalja fel - mint például a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójából lett államtitkár, aki minisztere idiótaságait megunva visszakérte korábbi állását.
Tisztelem is ezért.
A többi párt valamennyivel jobban áll, mindegyikben ott vannak a nők, mégha a politika időnként ki is húzza formás fenekük alól a pártjukat - lásd a Jobbik esetét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.