2018. december 28., péntek

VAJON HÁNY ÉVET DOBTUNK KI A KUKÁBA?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.12.28.



Jó reggelt, puszi, pacsi mindenkinek! Vészesen fogy az év, de ez nem mondható el sem a NER feneketlen étvágyáról, sem a NER szakmunkások és tartóoszlopok pofátlanságáról, arroganciájáról, esetenként tényleg földszintes szellemi kapacitású trollokat megszégyenítő megmozdulásairól.

Tegnap előrebocsátottam (nem volt abban sem nagy kockázat), hogy a nagyonboldogújév első napja valószínűleg nem a puritán, várbéli kolostorban éri Felcsút üstökösét. Hát tényleg nem: ezúttal Brazília dühöngő szélsőjobbos elnökének beiktatási ceremóniáján gazsulál majd. A változatosság kedvéért. Erdogan diktátor és szultán pajtást ugyanis már beiktatták, oda hiába is menne. Abba, hogy a brazil társadalom mennyire mély válsága és a teljes, korrupcióval együtt élő politikai elit minő gyalázatos kudarca kellett ahhoz, hogy Jair Bolsonaro-t felszínre dobja a víz, vagyis mi vezetett szükségszerűen ahhoz, hogy még olyanok is rá szavaztak, akiket egyébként reggeltől estig gyaláz, azt most hagyjuk. Csak annyit állítok, hogy változatlanul több mint jelzésértékű, milyen alakokhoz dörgölőzik nagy erőkkel egy papíron európai, kisméretű, kis jelentőségű ország hatalmas küldetéstudattal sújtott vezetője. A brazil Trump-ként futó közveszélyes Bolsonaro radikalizmusával még a populizmus kortárs hősei közül is kiemelkedik: katonai diktatúráról álmodik, nyíltan homofób, szexista, rasszista büdöstapló, rajong az emberkínzásért, nyíltan megveti a demokráciát és olyan külügyminisztert nevezett ki, aki marxista ideológiának tartja „az éghajlatváltozással kapcsolatos rémhírterjesztést.” Nos, ennek az embernek gratulált Orbán a választások megnyerése után az elsők között, azt állítva: nagy elismeréssel látja, hogy azokat az értékeket, melyeket Magyarország is fontosnak tart, Jair Bolsonaro győzelemre vitte a hazájában. Szerintem megnézhetjük magunkat, ha már most nem késő.

Bár ahol a felcsúti mangalicatrágyából, semennyi piaci munka nélkül, megszámlálhatatlan ideológiai pávatánc és raklapnyi elrongyolt köpönyeg árán, a közpénzből élősködés nagyobb dicsőségére egyenesen a Várba vezet az út, ott már bármi is megtörténhet. Nem tudom, mennyire kapcsolódik ehhez a sokmilliárdos, történelmi értelemben több mint szimbolikus fejleményhez, de itt szükséges megemlíteni: a Horthy-korszak puritán adófizetői milliárdokkal és a felcsúti sufnijogász Várba költözésével leírható restaurációjának kevésbé napos oldalán Magyarországon 3 év alatt mintegy 10 ezer családot lakoltattak ki. Miközben a Családok Galádok évének NER-indulóját trombitálták az ország fülébe...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.