2018. december 18., kedd

A HÍR-TV-TŐL A MEDIAWORKSIG BEJÁRTÁK A FIDESZ-MÉDIÁKAT A TÜNTETŐK

24.HU
Szerző: VASKOR MÁTÉ
2018.12.18.


Hétfőn este ismételten tüntettek a rabszolgatörvény ellen az MTVA-székház előtt. A tömeg a beszédek után a momentumosok vezetésével propagandaturnéra indult, és felkeresték a Fidesz-médiák székházait. A közmédia épületénél raklapokat gyújtogattak, de fizikai atrocitás nem történt.

Előzmények



- Vasárnap este több ellenzéki képviselő is az MTVA székházában töltötte az éjszakát, ahol azt szerették volna elérni, hogy a közmédiában adják le a rabszolgatörvény elleni tüntetők követeléseit.

- Hétfőn reggel Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt is kidobták az állami tévé épületéből. 


- A nap folyamán több politikus ellen is fizikai erőszakot alkalmaztak a biztonsági emberek, Varju László DK-s politikust kórházba is kellett szállítani sérülései miatt.


- Az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kért, a III. kerületi jegyző pedig eleget is tett ennek, így hétfő délután rendőrök szólították fel távozásra a képviselőket. Ennek hátteréről ide kattintva olvashat.

- És eljött az este, amikorra újabb tüntetést szervezett a teljes parlamenti ellenzék (a Mi Hazánk kivételével), valamint a Momentum Mozgalom az állami média Kunigunda utcai székháza elé.

„Szintet lépett az erőszak rendszere”

A demonstráció 18 órakor kezdődött a politikusok beszédeivel, de ekkor még csak szállingóztak a helyszínre az emberek.

Hadházy Ákos arról beszélt, a hatalom lelkébe tapostak, ami a hatalomnak nagyon fáj, és nagyon félnek. Szerinte lejárató gépezetet működtetnek, amely elhallgattatja és bünteti a rendszer kritikusait, amikor rágalmazzák őket az emberek előtt. Az MTVA-t a hatalom legfontosabb bástyájának nevezte...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.