2018. december 18., kedd

KÉPVISELŐKET ÉRT ERŐSZAK A KÖZMÉDIÁBAN

INDEX
Szerző: IVÁN ANDRÁS
2018.12.18.


Ez történt hétfőn az MTVA-székháznál, és a tüntetésen

- A vasárnapi tüntetés után hétfőre virradóan 13 ellenzéki politikus a köztévé épületében éjszakázott, ahol azt akarták, hogy beolvashassák az ötpontos petíciójukat, amit nem sikerült elérniük.
- Hétfőn fizikai atrocitás is történt az őrök és az ellenzéki képviselők között. Szél Bernadettet és Hadházy Ákost erőszakkal dobták ki a közmédiából még délelőtt. Fizikai inzultus érte a DK-s Varju Lászlót, és Vadai Ágnest is, őket már délután, kora este inzultálták.
- A Facebook-élőket indító képviselők bent hiába kérték a rendőrség segítségét. Szél és Hadházy hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett, miközben az MTVA is feljelentést tett a képviselők ellen, akik szerintük akadályozták a közmédia működését.
- Papp Dániel, az MTVA vezetője birtokvédelmi eljárást kért Óbuda jegyzőjétől, aki kötelességből el is indította ezt. Papp személyesen egyébként nem állt szóba az épületben tartózkodó képviselőkkel.
- Több országgyűlési képviselő a kerítésen átmászva jutott be napközben az épületbe, a biztonságiak nem léptek semmit. Kora este egy ideig több képviselő a kerítés és az épület közötti részre szorult. A többiek bent maradtak az épületben, csak este, a tüntetés alatt jöttek ki.
- Az épületben földre került Varjút végül csak este tudta elvinni mentő, a DK szerint a kórházban zúzódásokat állapítottak meg nála.
- Este hattól újabb tüntetést hirdettek meg az MTVA-székházhoz, erre több ezer ember érkezett a napközben is ott maradók mellé.
- Szél és Fekete-Győr András Momentum-elnök felolvasta az öt pontot, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke pedig sztrájkra szólított fel, ha Áder János aláírja a túlóratörvényt.

- Hadházy azt mondta, minden vidéken dől el, péntekre ott is tüntetésekre hívták az embereket a helyi Fidesz-médiák elé.
- Beszédet mondott Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is, aki szerint Budapesten már megbukott a hatalom, de az üzenetet vidékre is le kell vinni.
- A Momentum vezetésével közel ezer ember elindult, hogy körbejárjon propagandamédiákat. A Hír TV, a Ripost és a Mediaworks előtt is felolvasták az öt pontot. 
Közben a Kunigunda útjánál a Kutyapárt vetített a köztévé épületének falára.
- Éjfél előtt még néhány százan visszatértek a momentumos menettel az MTVA-hoz, ahol lökdösődés volt egy raklapokból rakott tűz miatt, amit többször is eloltottak a rendőrök...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.