2019. január 1., kedd

2019: BEFORDULTUNK A PUSZTULÁS FELÉ VEZETŐ ÚTON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.12.31.


Nem is kezdődhetne jobban az új év, mint azzal a jó hírrel, hogy az ország papíron négy évre megválasztott miniszterelnöke, röpke nyolc év alatt, Magyarország leggazdagabb embere lett. Melyik ország dicsekedhet még ezel? Nem most lett ez így, de most már a látható vagyona is több mindenkinél. A Forbes listája szerint Orbán legnagyobb strómanja, Mészáros Lőrinc nevén levő vagyon értéke 381,3 milliárd forint. Vegyük komolyan egymást, arról ne nyissunk vitát, hogy Orbán felcsúti gázszerelő barátjának köze nincs a nevén futtatott irdatlan vagyonhoz.

Mészáros nem az egyetlen stróman, és nem az egyetlen ember, aki minden bizonnyal folyamatosan “leadja a százalékot”. Az is egészen biztos, hogy ezen a látható vagyonon kívül Orbánnak sokkal nagyobb vagyona van még elrejtve, amit nem lát senki. Legfeljebb a különféle titkosszolgálatoknak vannak információi róla. Az a tény, hogy Orbán strómanjai nem a saját pénzüket kezelik, és nem rendelkeznek azzal, ami látszólag az övék, jól látható abból, ahogy a választások után Simicskát feje tetejére fordították, és kiráztak mindent a zsebéből, a jutalékot (az aprót) megtarthatta. Az Orbán-modell annyiban is újszerű, hogy amit Orbán mások nevén az államkasszából kilop, másoknak átad, azt nem örökbe adja, hanem az a sajátja marad. Igazi maffiavezér.

Orbán “Mészáros Lőrinc” Viktor egy év alatt húsz helyet ugrott a Forbes listáján, megelőzve mindenkit: bankárokat, gyártulajdonosakat, pénzügyi zseniket, pornóipart. Ennyi pénzt csak egy ország teljes kifosztásával lehet keresni. Mészáros Lőrinc mindenhez ért. Amihez nyúl, az arannyá válik a kezében, mert a teljes magyar költségvetés áll mögötte. A budapesti tőzsde egy vicc. A tőzsdei szabályokkal bármelyik kályhába be lehetne gyújtani. Mészáros-papírt vásárolni nem egy kockázatvállaló befektetés, hanem bűnrészesség. Miközben bennfentes titkos információkért is börtön jár, “Mészáros Lőrinc” úgy kereskedik a tőzsdén, hogy mindenki tudja: minden közbeszerzést megnyer, a miniszterelnök tolja a milliárdokat a cégeibe. Ez a tőzsdei kereskedés minden írott és íratlan szabályát idézőjelbe teszi, miközben formálisan látszólag betartanak mindent.

Boldog az ország, amelynek ilyen tehetséges és sikeres gázszerelői vannak. Boldog az ország, amelynek miniszterelnöke ilyen zseniket fedez fel. Boldog az ország, amelynek miniszterelnöke a puszta közelségével ilyen karizmatikus figurákat termel. Boldog az ország, amely eljátszhatja, hogy ebből semmit nem vesz észre. Boldog az ország, amely ezt megengedheti magának, hogy a miniszterelnöke a kormányzása nyolc év alatt nagyobb gazdagságra tesz szert, mint az angol királynő. Boldog az ország, amelynek lakóit ez nem zavarja, akik egyetlen panasz nélkül halnak meg betegségekben, amelyekben nem kellene meghalniuk, ha ez a lopott pénz nem Orbán cinikus bűntársának a nevén, hanem az egészségügyben lenne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.