2019. január 13., vasárnap

A FESZÜLTSÉG NEM SZŰNIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.01.13.


Miközben a tüntetések – jelen pillanatban legalábbis – elcsendesedtek, voltak olyanok, akik fontosnak tartották, hogy hallassák hangjukat. Ezek pedig nem voltak mások, mint a diákok, akik köszöntötték Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt az Educatio oktatási szakkiállításon. Valószínűleg az államtitkár asszony nem erre a fogadtatásra számított, amennyiben csak a felsőoktatásban elérhető ösztöndíjakról, valamint a minőségi felsőoktatásról szeretett volna előadást tartani. Senki nem készítette őt fel arra, hogy ott olyan diákok is jelen lesznek majd, akik szembesítik a kormány oktatáspolitikát (is) romboló intézkedéseivel. Az államtitkárok és a politikusok úgy általánosságban hozzászoktak ahhoz, hogy úgy nyilatkoznak meg egy társadalmi csoportról, hogy velük erről még véletlenül sem egyeztetnek.

Dr. Horváth Zita 2017. május 15-e óta van államtitkári pozícióban, ezért feltételezhetően pontosan tisztában van azzal – amellett hogy asszisztált az egészhez –, amit az Orbán-kormány tett, tesz és tenni fog Magyarország fiataljaival. Több százezer diákot üldöztek el az országból, akik nélkül ennek az országnak nincs jövője. Ugyanis akár tetszik, akár nem – noha természetesen elengedhetetlen szükségünk van rájuk – nem a gyártósorok munkásai, és nem is az utcaseprők fogják ezt az országot előrevinni. A kiművelt fiatalság minden ország legnagyobb kincse, amelyet mindenáron az országban kellene tartani. A kormány számára azonban ezek a fiatalok nem fontosak, nincs ugyanis olyan állampolgárokra szükségük, akik meg merik kérdőjelezni döntéseiket.

Rabszolgákra és a rendszer kiszolgáltatottjaira van szükségük, nem pedig egyetemet végzett, saját gondolatokkal rendelkező fiatalokra. Ezt bizonyítja az is, hogy az ország egyik legjobb egyetemét üldözték el az országból Sorosra hivatkozva. Százmilliós leépítések zajlanak az ELTE több karán is, miközben Orbán Viktor több milliárd forint közpénzből felköltözött a Várba. Az ország több tucat gimnáziumában és általános iskolájában neveznek ki tehetségtelen, rendszerhű seggnyalókat az intézmények élére, ezzel is tovább rontva a magyarországi helyzetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése