2019. január 26., szombat

A MAGYAR ABORTUSZTÖRVÉNY MEGEGYEZIK A NEW YORKBAN ELFOGADOTT TÖRVÉNNYEL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.25.


Magyarországon hisztérikus indulatokat indított el a New York államban néhány napja elfogadott új Reprodukciós Egészségügyi Törvény (Reproductive Health Act). Azt állítják, hogy a demokrata párti többség által elfogadott törvény lehetővé teszi “a kismamáknak azt, hogy akár még közvetlenül a szülés előtt is abortuszon eshessenek át”, “a liberális többség New York államban a szülés napjáig engedélyezte az abortuszt”, “a liberális képviselők ezzel lehetővé tették a teljes mértékben, önállóan életképes csecsemők meggyilkolását is”, stb..

Ezzel szemben a valóság az, hogy az érvényben levő magyar abortusztörvény (az 1992. évi LXXIX. törvény a magzati élet védelméről) ugyanazt tartalmazza, amit most New Yorkban elfogadtak. Nem igaz, hogy életképes csecsemőkkel szemben a szülés napjáig abortuszt lehet végrehajtani. Ez őrültség, ez uszítás, amelynek lényege, hogy az abortusz kérdésében egyébként is félrevezetett keresztény hívőket a liberális demokrácia ellen hangolják, és az illiberális politikai erők és politikusok szavazóivá tegyék. Ez a módszer magukat “kereszténynek” nevező emberek részéről különösen visszás.

A New Yorkban elfogadott új törvény szerint
a szakorvos véleménye és a páciens esetének tényei alapján abortusz az alábbi három esetben engedélyezett: a terhesség kezdetének időpontjától számított 24 héten belül, vagy a magzat életképtelensége esetén, vagy az anya életének és egészségének védelmében.

Hazugság, hogy a törvény “a szülésig legalizálta az abortuszt”, mert az továbbra is a terhesség 24. hetéig megengedett. Késői “abortuszra” abban az esetben kerülhet sor, ha a kezelőorvos megállaptja, hogy a magzat életképtelen. Akkor azt ki kell venni az anyából, vagy ha a terhesség az anya életét és egészségét veszélyezteti, és az abortusz emiatt “szükségessé válik”, akkor életmentő műtétet hajtanak végre az anya javára, ha ezt választja. Itt olvasható a törvény szövege angolul:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.