2019. január 6., vasárnap

AKI ILYEN MÓDON TÉRDEL BELE A NÉP ARCÁBA, AZ ELŐBB-UTÓBB POFÁRA ESIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2019.01.06.


olyanok vagytok, mint a kiskunhalasi taxisofőr GPS nélkül Tokióban.

Szép reggelt kívánok! Sajnos nem magamtól vagyok ilyen vicces, egy hozzászólást idéztem valamelyik kormánypárti nem médiatermék tegnap délutáni szemforgatása alól (az összes többin is ugyanerről ment az óbégatás), amely szerint Soros György vonult utcára Budapesten és gondolom, mindenhol máshol is, ahol a Fidesz – NER-közvéleménykutatási adatokból kirajzolódó – hasító népszerűsége ellenére forr valami korábban nem tapasztalható társadalmi elégedetlenség és düh.

Tehát mind a huszonhárom Soros György utcára vonult tegnap. Egyrészt azért, mert megkezdte az EP-kampányát (nem tudtam, hogy a magyarországi parlamenti választás után az európai csatában is jelöltként fut), másrészt, hogy ezzel összefüggésben zavart keltsen az utcai erőszakkal, valamint a különböző intézmények megtámadásával, megfélemlítésével. Azt mondjuk nem sikerült megfejtenem, hogy egy intézményt miként lehet megfélemlíteni, de mivel az Origo ezt írta, semmi okom kételkedni benne. Az meg, hogy természetesen vastagon finanszírozta is a tegnapi tüntetést, és mind a huszonhárom utcára vonulót ő fizette le személyesen, azt már nem is mondom, egyenesen következik a fentiekből.

Mindenesetre tényleg kezd úgy kinézni az állampárti kommunikáció Hollik István okos fejétől a nyolcaska lábszagú mocsaráig, ahogyan azt a fenti idézett komment szerzője megfogalmazta. Persze mindig is így nézett ki, csak olyan ritkán fordult elő eddig, hogy az óvodás szintű hőbörgéssel és valósághaljítással párhuzamosan hetente ezerszámra vonultak utcára emberek a zimankóban, pláne országszerte, nem csupán a fővárosban. A már említett Origo szerintem elvitte a tegnapi tányérnyalási versenyfutást ezzel a tüntetés csúcspontjára időzített címlappal:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.