2019. január 25., péntek

AZ ŐSZINTESÉG RITKA VENDÉG ORBÁN VIKTOR KORMÁNYÁNÁL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.01.25.


Néha az az ember érzése, hogy a nyilvánosságot csakis arra használja az Orbán-kormány, hogy naponta szajkózhassa azokat a mondatokat, melyekről a szóvivőik, minisztereik, megmondó embereik is jól tudják, hogy köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Hatalmas kommunikációs gépezetükbe folyamatosan töltik azokat az előre legyártott kamuinformációkat, logikátlan követeztetéseket, üresen csengő mondatokat, melyek elhitetik a választóikkal, hogy itt még mindig érdemi kormányzás folyik. Pedig a kommunikációs hadoszlop keltette porfelhő mögött csakis egyetlen dolog zajlik: A szellemi és anyagi javak folyamatos elbitorlása.

Biztosan sokan emlékeznek még Orbán Viktornak arra a híres kijelentésére, mely szerint ő még életében nem hazudott. Akkor is kevesen gondolták, hogy létezik olyan ember (pláne politikus!), aki még soha életében nem füllentett senkinek. A jelenlegi kormányzat álszentsége azonban szinte minden mértéket meghalad. Ott van például a legendásan mellébeszélő Hollik István, aki nemrégiben azt találta mondani, hogy kormánya nem foglalkozik Soros György kampányával.

No, de ne a kifutófiúkkal foglalkozzunk, amikor az igazán nagy vadak is parádés füllentésekkel kápráztatják el a nagyérdeműt! Legutóbbi rádiós monológjában például Orbán Viktor egyenesen odáig ment, hogy Soros György be akarja venni az Európai Uniót, és ebből az következik, hogy ő hős keresztes lovagként vezeti azt a sereget, amely megmentheti a vén kontinenst az idős amerikai üzletembertől. Ilyenkor azon gondolkodik az ember, hogy önmagában nem vihog-e a miniszterelnök, amikor egykori mentorát igyekszik a magyarok előtt úgy lefesteni, mint aki kedvtelésből dönt romba olyan szervezeteket, mint az EU.

Orbán némi pátosszal is igyekszik megspékelni fantazmagóriáit, nyilván azért, hogy hitelesebbnek tűnjenek a kijelentései. A Soros elleni harc eredményessége érdekében például a bűn városába, Brüsszelbe is hajlandó elmenni: „Mindig elmegyek oda, ahol a magyarok érdekéért, becsületéért kell harcolni, nem szoktam megijedni a saját árnyékomtól, nem először láttam olyat, hogy 300-400 bevándorláspárti képviselő próbál teli torokból lenyomni" – mondta Orbán a közszolgálatinak csúfolt rádióban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.