2019. január 13., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: NEM KERESZTÉNYÜLDÖZÉS, HANEM KERESZTÉNY ÜLDÖZÉS VAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2019.01.12.


"A második nyilvánosságban olyan elképesztő hazugságokat, ferdítéseket terjesztenek, hitetnek el emberekkel, hogy azok a szabadság, a jogállam és a demokrácia ellenségei lesznek".

Sajnálatosan kevés figyelmet szentel a sajtó a “kereszténység” nevében terjesztett álhírekre, torzításokra és uszításokra, amelyekkel a liberális demokrácia és a jogállam ellen hangolják hívő emberek tömegeit. Márpedig, ha nem így lenne, azonnal érthetővé válna, miért támogatnak teljesen normális emberek fasisztoid rendszereket és illiberális politikusokat.

Azt a látszatot keltik, mintha a liberális demokrácia a melegek és a muszlimok, az ellenségnek kijelölt csoportok kezében lennének, és a liberális jogállam működése keresztényellenes lenne. Ez az oka annak, hogy a liberális demokráciák ellen harcolnak.

Kezdjük egy példával, hogy érthető legyen. Svédországban például egy férfi egyedi rendszámtáblát szeretett volna készíttetni, melyre a Krisztus vagy a Jézus nevet szerette volna íratni. A hatóságok mindkét kérést elutasították, mert indoklásuk szerint ez mások érzékenységét sértheti. Nem engednek olyan szavakat használni, amelyek másokat sérthetnek, bánthatnak. Ezt úgy interpretálják a hívőknek, hogy már le sem lehet írni Krisztus vagy Jézus nevét egy európai “keresztény” országban, mert Jézus neve “hivatalosan” sértő. Lám, ez a liberalizmus, üldözik a kereszténységet.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a rendszámtábla hivatalos állami “okmány”. Az egyház és az állam szétválasztásának tökéletes példája ez, hogy az állami okmányokon, dokumentumokon vallási jellegű neveket, jelképeket nem engedélyeznek. Nemcsak Jézust, Mohamedet sem, és bármilyen más vallási jelképet sem. A svéd példa mintaszerű eljárás, csak dicséret illeti. A vallás magánügy, az Isten országa nem látható módon jön el. Mindenki abban hisz, amiben akar, úgy gyakorolja a vallását, ahogy akarja. Ez a férfi akkora “Jézus” feliratot tehet az autójára, amekkorát csak akkor, kivéve a rendszámtáblát, mert az nem privát tulajdona, hanem a semleges svéd állam hivatalos “okmánya”. A svéd állam egyformán állama a keresztény, az ateista, a panteista, a mohamedán, a hindu, a zsidó és a buddhista svéd állampolgároknak is. Ezért a svéd állam a világnézeti semlegesség jegyében nem engedélyezi egyik vallás jelképét sem állami okmányokon feltüntetni, mert az sérti más vallásúak vagy ateisták szabadságát. Amit szeretnéd, hogy mások tegyenek veled, te is azt tedd másokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.