2019. január 30., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: POLITIKAI SÁTÁNIZMUS A NER HÁTTERÉBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2019.01.30.



"Magyarországot kiszolgáltatta a “megtestesült Gonoszként” ismert Finkelstein pusztító, ördögi teóriáinak, hatalmi kísérletének."

George Birnbaum leleplező nyilatkozata sok tekintetben megváltoztatta a közelmúlt történelméről való tudásunkat. Eddig azt hittük, hogy a NER gonosz terve Orbán fejéből pattant ki és egy magyar politikus igázta le a magyar népet. De most kiderült, hogy Orbán külső segítséget vett igénybe, amelynek ő csak eszköze volt. Egy illiberális világforradalom tervének része lett.

E “kísérlet” lényege az, hogyan lehet egy népet folyamatosan negatív, bűnbakra épített, hazug propagandával, ellenségek gyártásával, átveréssel és megfélemlítéssel megfosztani a szabadságától, az önrendelkezésétől. Hogyan lehet az egész országot egy ember korlátlan hatalma alá rendelni a demokratikus látszat megtartásával. Hogyan lehet megalkotni azt a tökéletes diktatúrát, amit a nép választ, az ember maga akar. Hogyan áll az ember a gonosz oldalára.

A sci-fi irodalmat idéző kísérlet történelmi előzményei jól ismertek, és azok egyes elemeit fel is használták, elsősorban a propagandában. Ez a kísérlet azonban nem öncélú, valójában a világ totális ördögi leuralásának újabb, s nem kizárt, hogy utolsó próbálkozása. A világ történelmi zsarnokságai az idők végén egytelen tökéletes világdiktatúrában egyesülnek.

A lényeg a fizikai erőszak mellőzése, amit a megfélemlítő propaganda helyettesít, hogy az ember ne vegye észre, azonosuljon a diktatúrával. Önként válassza a Gonoszt. Ez a cél. Mindezt a jó látszatával. A demokratikus intézmények felszámolása helyett, azok elfoglalása történik. A végeredmény ugyanaz a totális hatalomgyakorlás, a nép teljes jogfosztása, de a külső látszat eltakarja a lényeget. A hatalom eljátssza a demokratikus működést. Az uralom kontrolljára rendelt jogállami kereteket, a fékek és ellensúlyok rendszerét is a hatalom birtokosa tartja kezében, és marionettként mozgatja azokat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.