2019. január 21., hétfő

ÉN IS TEHETEK RÓLA, NEM CSAK AZ A SENKIHÁZI, AKI MEGLOPOTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.01.21.


...Andy Vajna NER- és offshore-lovag halálhíre nagyon sokakból kihozta azt, ami bennük van, bár tagadják. Azt a legsötétebb reflexet, ami nem tud különbséget tenni, mérlegelni, értelmezni, hanem azonnal ugrik és harap. Bármilyen kiábrándító, előbb-utóbb szembe kell nézni vele: nem egyedül a szörnyeteg Orbán tehet arról, hogy itt tartunk, a szörnyeteg Finkelstein zsenije is csak felismerte e sötét reflexekben rejlő páratlan lehetőséget. A sötétség és a frusztráció elmélyítésében rejlő fantasztikus potenciált, amiben sokan világítótoronynak képzelik magukat – mások fején állva – és közben nem veszik észre, hogy alig különböznek azoktól, akiket életvitelszerűen megvetnek.

Belegondolni sem merek, hogy az RTL mit kapott a pofájára, mert ők egyenesen megrendültek Andy Vajna filmes szakember távozásán. Sőt több portál különféle összeállításokkal címlapon tiszteleg Vajna életműve előtt. Undorító, nem? Rohadjanak meg azok is. Úgyhogy mielőtt végleg elengedném ezt a témát, annyit azért hangsúlyoznék a kedélyek megnyugtatására: két éve is és tegnap is úgy gondoltuk, meg holnap is úgy fogjuk gondolni, hogy soha nem lehet megbocsátani semmit sem Vajnának, sem senki másnak, aki tudatosan vállalt szerepet a NER-ben és tevőlegesen vett részt egy nemzet szellemi-lelki-egzisztenciális kizsigerelésében. Soha nem lehet megbocsátani Vajnának, hogy belemászott a kaszinóbizniszbe (évi 7 milliárd forint adókedvezmény, ugye), hogy emberi életeket tett tönkre az Orbánnak hajbókoló mohósága, hogy teherautóval szállította offshore-számlákra a jellegét elveszített közpénzt, hogy karaktergyilkos gyűlöletpropagandát tolt a közpénzből fenntartott médiájában, hogy védte és támogatta a főgeci minden disznóságát és hazugságát (akiről nyugodtan leírhatjuk szerintem, hogy a tegnapi nappal megörökölte Vajna egész birodalmát kaszinostul, TV2-stül, Vajnánéstul, mindenestül, a Köszönök mindent, barátom! beismerő vallomásnál parádésabbat elképzelni sem tudok ennek bizonyítására). Azt viszont még így sem lehet elvitatni tőle, hogy az utóbbi években többet tett a magyar filmgyártásért/-művészetért/-iparért, mint amit az utána jövő dilettáns, tehetségtelen, meghamisított történelmi-győzelmi filmekre kiéhezett szolgák összesen valaha is fognak. Ez meg önmagában tragédia. Hogy ebben a rommá hülyített, törvényesen szétlopott, propagandával kormányzott országban már az is szóra érdemes, hogy véletlenül valaki ért is ahhoz, ami a szakmája és amivel megbízták.

Igen, Vajna megmaradhatott volna annak a filmes szakembernek, akit a világon sokan sok helyen tisztelnek, akire emlékezni fognak évek múltán is (a filmjei biztosan túlélik), de mivel ez nem volt elég neki, hát részemről és sokan mások részéről is marad a megvetés. De ne áltassuk már magunkat: Vajna távozásával egyáltalán nem lett jobb hely a világ, ezért is érthetetlen az ízléstelen ünnepi hangulat. Amiben részt vett, amihez a nevét adta, az itt maradt velünk változatlanul. Nem miatta. Miattunk is. A Fideszben stabilan megmaradnak a még Vajnához képest is értékelhetetlen emberi selejtek, akik semmihez nem értenek, a világon semmit nem tettek le semmilyen asztalra (szép lesz, amikor a filmszakmában érintettek visszasírják Orbán barátját), szarrá lopják a népet, és miközben a mérgező portékájukat árulják éjt nappallá téve, addig nem nyughatnak, ameddig mi itt fel nem koncoljuk egymást. A tegnapi nap (is) megmutatta, hogy a legjobb úton haladunk efelé. Amire az egyik oldalon felhatalmazva érzik magukat, mert felhatalmazást kaptak a véresszájú Bayerzsoltjaiktól és a viszkető tenyerekről fantáziáló főgecitől, azt a másik oldalon is fegyvernek érzik és ugyanúgy használják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.