2019. január 23., szerda

FIDESZ BŰNÖK, KÖZERKÖLCSÖK

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.01.23.


Nagy a csend a csengeri asszony körül. Maga az ügy egy éve kezdődött, házkutatással Csengeren, majd az asszony férjének öngyilkosságával folytatódott, mígnem napvilágra kerültek azok az iratok, amelyek egy nagyszabású csalás, szélhámosság, vagy pedig egy fantasztikus nagyságú örökségről szóltak. Azóta eltelt egy esztendő, és ma sem tudjuk, hogy kik voltak azok, akik ebben az ügyben bűncselekményt követtek el, illetve pontosan azt sem, hogy létezett-e az a mesebeli összeg, amelyről Szabóné, Mária, a csengeri asszony beszámolt, és amely alapján különböző kölcsönöket vett fel.

Az ügy attól vált különösen pikánssá, hogy egy minden kétséget kizáró, közjegyző által rögzített okirat került elő – a közjegyzői kamara elnöke készítette -, amely arról tanúskodott, hogy ezt az 1300 milliárd forintot Szabóné Kósa Lajosra, az akkori debreceni polgármesterre bízta: a politikus találja meg a pénz legjobb befektetési formáját. Kósa elsőre elismerte az okirat valódiságát, ennél többet azonban nem mondott, illetve annyit, hogy Szabómé egy csaló. Aztán előkerült egy újabb okirat, amely azt bizonyította, hogy Kósa Lajos feleségét 800 millió forinttal ajándékozná meg a korábban egyszerű háziasszonyként élő Szabóné, majd ez a summa – ugyancsak hiteles közokirat alapján – átkerült Kósa Lajos édesanyja nevére.

Az ügy így érdekes politikai fénytörésbe került; lehet mondani, a magyar igazságszolgáltatás jelenlegi morális állapotának megfelelő kezeléssel. Szabóné, még tavaly tavasszal Svájcba utazott – akkor még szabadon mozoghatott -, állítása szerint azért, hogy az ottani bank által zárolt hagyatékot felszabadítsa. Időközben azonban nemzetközi körözést adtak ki ellene, és ennek megfelelően le is fogták. Egy darabig Svájcban ült kiadatási fogdában, végül azonban a svájci hatóságok elutasították Szabóné kérelmét, azaz kiszolgáltatták őt a magyar hatóságoknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.