2019. január 10., csütörtök

HA MÁR NEM KELL A NÉPPÁRTNAK A FIDESZ, KIRAKJÁK, MINT SZEMETESKUKÁT A HÁZ ELÉ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.01.10.


Az Európai parlamenti választás azért is fontos Orbánnak és a Fidesznek, mert ha nem érnek el jó eredményt, könnyen kitehetik őket a Néppártból. Ezt az eshetőséget régóta lebegtetik, lenne is rá igény, hiszen Orbán pártja amikor csak teheti, szembemegy az Európai Unió és a Néppárt által is elfogadott értékekkel.

Szabadulnának Orbántól, de egyelőre fontosabb számukra, hogy jól szerepeljenek a májusi választáson. Ehhez pedig jelen állás szerint a Fideszre adott szavazatokra, az ő képviselőikre is szükség lesz. Ha Orbánék nem érnek el átütő sikert, esetleg kifejezetten kudarcot vallanak és a korábbinál kevesebb képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe, azzal a Néppárt számára elértéktelenednek. Megpecsételődik a sorsuk, és akkor vagy beállnak a sorba, vagy valóban kiteszik a szűrüket a pártcsaládból.

Persze, ugyanez előfordulhat akkor is, ha a Néppárt jó eredményt ér el. Ebben az esetben nem lesz már szükség az Orbán vezette Fideszre – a következő választásig biztosan nem – és akkor a saját bőrükön érezhetik, hogy mit jelent a mondás: a mór megtette a kötelességét, a mór mehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.