2019. január 17., csütörtök

HADHÁZY ÁKOS: EZ ÍGY NEM VÁLASZTÁS, HANEM EGY VICC

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2019.01.17.


Ha az ötpontos követeléslista nem teljesül, akkor az EP-választás sem lesz demokratikus választás. És ezt egész Európában tudni fogják – állítja Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő nem hirdet bojkottot, sőt minden szavazókörbe közös ellenzéki felügyelőket delegálna a májusi európai parlamenti választásra. Hadházy szerint az, hogy Orbán Viktor ellenszélben érzi magát, csak annak a jele, hogy a paranoia már elvette a józan ítélőképességét. A képviselő konkretizálta, mi az első lépés a szabad sajtó irányába.

Kell aggódni a választóinak Hadházy Ákos testi épségéért?

– Nagyon szépen köszönöm az aggódó sorokat azoknak, akik írtak. A múlt héten egy jó néhány hónappal előre tervezett műtéti beavatkozáson estem át. Köszönöm szépen a szekszárdi Balassa János Kórház dolgozóinak, hogy az ő körülményeik között is nagyon jó tapasztalataim voltak, így még ebben a hektikus politikai helyzetben is bevállalhattam ezt a beavatkozást.

Nemcsak a műtétjére, hanem az állami média székházában történtekre, a verekedésekre és a verbális agresszióra is gondoltam.

– Én nem verekedtem, az biztos. Ellenem történt fizikai erőszak. Nem provokáltam ki semmit. Egy lépcsőn akartam felmenni, az őrök – törvénytelenül – elállták az utat. Mivel nekem sincs jogom fizikai erőszakhoz, egyszerűen ki akartam kerülni őket, erre bűncselekményt elkövetve lerángattak a lépcsőről. Az ötvenes évek óta nem történt olyan, hogy hivatalban lévő országgyűlési képviselőt a hatalom testileg fenyített, kényszerített volna.. De a biztonsági őrök tetténél valóban sokkal súlyosabb, amit a közmédia műsorszerkesztői és bemondói csinálnak, hiszen ők az igazi verőlegények. Nem véletlenül volt kötelességünk bemenni székházba: mind ők, mind pedig a lopott pénzből felvásárolt vagy létrehozott, közpénzből kitartott kormánymédia a megfélemlítésre, a kritikus hangok elhallgattatására játszanak. Vissza is kell még menni. De azt tudni kell, hogy néhány képviselő nem sok mindent tud megoldani, pláne nem azonnal. Ha sok ezren sokszor hajlandóak kijönni oda, az már sokkal esélyesebb. Ha egy nyomásgyakorlás elég tartós és elszánt, akkor – és csak akkor – lehet eredmény. Nyilván a biztos megoldás az lesz, amikor százezren lesznek ott, hiszen ahhoz az ország ötvenezer rendőre már kevés… Ha így folytatja a kormány, lesznek ott egyszer ennyien, a kérdés, hogy mikor. Amikor már teljesen tönkrement az ország, vagy hamarabb. Ez csak tőlünk függ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.