2019. január 8., kedd

IGEN, PERSZE, HOGYNE, SZAR A RENDSZER, O1G, DE AMI HELYETTE JÖNNE, MÉG SZARABB LENNE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.01.07. 


...Sallai Facebookon előadott dörgedelme büszkeségére válna bármelyik bérből és fizetésből élő, középiskolás mentális képességekkel bíró állampárti szalagmunkásnak is, de szerintem súlyosabb kérdés ez annál, hogy elvicceljem a dolgot. Szerintem ahol egy néhai parlamenti képviselő, egyidejűleg magát a Fidesszel és Orbánnal ellenkező oldalon pozicionáló politikus (nem tudom, a verekedő Sallaira szabad-e olyat mondani, hogy bukott, tekintve, hogy a bukás definíció szerint azt jelenti, hogy valahonnan valahová zuhan az illető) szerint az MTVA székházában megrángatott, meglökdösött, innen oda taszigált hivatalos személyek elleni fellépés a túrkevei motorostalálkozó eseményeivel közös nevezőre hozható, következésképpen bagatellizálható, ott valami ordas nagy probléma van a fejekben. Nem elsősorban Makkoshotykán a falu kocsmájának asztala mellett, három feles után ökölbe szorult szemöldökkel hadonászva, hanem ott legfelül, ahol demokráciásdit játszanak az urak isten tudja hány éve, a NER perifériáján, tágra nyílt ánuszrózsával.

Szóval ott tartunk a Fidesz bolsevik típusú lánctalpas menetelésének kilencedik évében, hogy Sallai kolléga öles nyelvcsapásokkal áradozik a Pintér-féle fegyveres biztonsági őrök nyugalmán és udvarias fellépésén, és a NER-függetlenség és a mindenkitől egyenlő távolságtartás szellemében forgatja az ő szemeit az ellenzéki képviselők (korábban Hadházy) lesújtó, hihetetlenül kínos, roppant módon szégyenletes viselkedésén. És aztán jön mindennek a teteje: az obligát relativizálás, összemérhetetlen súlyú, összehasonlíthatatlan horderejű dolgok egy kalap alá vétele:

"Nyilván, nevetséges a hatalom hozzáállása is, kit érdekelt volna ha ez a balfék banda beolvas öt pontot a köztévében, és nyilván kínos az is, ahogy a hatalom természete megmutatkozik. De nekem, volt ellenzéki képviselőnek, így majd’ egy hónappal később mégis sokkal kínosabb az ellenzéki képviselők viselkedése. Nulla méltóság, nulla tisztesség, hulla helyzetkezelési-képesség, csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés, amit Varjú és Hadházy művel. Kínos. Mert nekik mindent lehet. Ők országgyűlési képviselők, ezért ők bemehetnek oda, ahová nem lehet. Nekik mindent szabad. Hozzájuk nem lehet érni. Nekik mentelmi joguk van, ők csinálhatnak bármit. Mi a különbség ezen attitűd és Orbáné között? Semmi."

Vagyis Sallai R. B. szerint Széll „Mandátumtolvaj“ Bernadett, Hadházy „Mandátumtolvaj“ Ákos és tsi. valamint Orbán Viktor között semmi különbség nincs, hiszen

"Orbán és rablóbandája nyilván ártalmasabb a köznek, de miután kevésbé látványos exhibicionizmusa, ezért talán a közvélemény számára kevéssé irritáló. De hogy más lenne hatalmon Hadházy vagy Szél Detti, vagy a DK-s és MSZP-s bohócbrigád? Dehogy lenne, rosszabb lenne, csak másképp, mert a mániákus szereplési vágy és személykultusszal övezett „nekem mindent lehet“ életérzés mellett még a totális inkompetencia is jelentkezne."

Vagyis Sallai R. B. szerint – ezekkel ellentétben – Orbán és zenekara legalább kompetens, nem csak a személyét övező kultusz perverz szájnyalogatással kísért elsőszámú rajongója, úgyhogy a legszebb ideje van annak, hogy Sallai VerekedőRóbert Benedek szemlesütve szégyenkezzen azért, hogy ezekkel az emberekkel egy padban ült. Nem, Sallai R. B. nem azért szégyelli magát, mert legalább négy évig parlamenti képviselőként Orbánnal egy légtérben szívta teli tüdőre a nagyember és sameszai arrogáns, cinikus, minden felelősséget elhárító éppen aktuális boldogkarácsonyozásait, hanem azért sül le a bőr a pofájáról, mert az ellenzék nyolc év után egységesen rájött (leglábbis egy pár pillanat erejéig) arra, hogy ez itt nem jogállam, nem demokrácia, és felesleges úgy tenni, mintha az lenne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.